Att söka lägenhet - så här gör du

Vare sig du redan är hyresgäst hos oss eller om du är ute efter ett nytt boende, kan du vara spekulant på våra lediga lägenheter. Hos Uddevallahem kan du alltid hålla utkik efter något större eller mindre, eller något nytt i en ny stadsdel. Det enda du behöver göra är att registrera dig och fylla i en intresseanmälan. 

Och reglerna är enkla – den som stått längst i kö får lägenheten!

Enkelt och bekvämt
Att söka ny lägenhet hos oss är både enkelt och bekvämt och eftersom tjänsten är webb-baserad bestämmer du själv vilken tid på dygnet du vill göra din anmälan. Skulle du vilja ha hjälp av vår kundservice är det bara att besöka vårt kontor under våra öppettider.

Börja med att registrera dig
Det första du måste göra för att kunna göra en intresseanmälan är att registrera dig för ”Mina sidor”. Du hittar registreringsformuläret i vänsterspalten här bredvid. När du väl gjort det har du en egen inloggningskod som du använder när du vill logga in för att använda servicen på ”Mina sidor”.

Nu är du inloggad och kan ta del av våra bostadssidor och söka efter lediga lägenheter. De som verkar intressanta lägger du till i din bevakningslista och på så sätt kan du lätt se vad som händer med de lägenheter som du anmält intresse för. 

Uppdatera din anmälan
För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål och för att adress, telefonnummer och andra viktiga uppgifter skall stämma är vi noga med att din intresseanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din anmälan en gång om året eller när något förändras. Detta är enkelt. Du loggar bara in med din pin-kod och klickar på ”intresseanmälan lägenhet”. Nu fyller du i dina uppgifter igen och bekräftar att de är aktuella.

När det blir aktuellt med en visning av en lägenhet som du visat intresse för får du ett visningserbjudande via e-post och på "Mina sidor". När du får ett sådant erbjudande behöver du tacka ja eller nej, annars kommer du att strykas ur kön. 

Ha koll en gång i veckan
Vi publicerar lediga lägenheter löpande och varje lägenhet ligger ute på vår webbplats www.uddevallahem.se/ledigalagenheter i en vecka. Det betyder att du behöver bara besöka bostadssidorna en gång i veckan för att se om det finns någon lägenhet som är intressant. Vi erbjuder även en bevakningstjänst av lediga lägenheter då du får ett e-postmeddelande när något intressant dyker upp. 

När du hittar en lägenhet som är intressant och som du bokar dig för måste du kunna ta lägenheten till det utsatta inflyttningsdatumet.

Bostad-direkt
Om det inte finns någon kö till en lägenhet, eller om den är ledig med kort varsel,  markeras den med ”bostad-direkt” vilket innebär att den går att boka direkt. Här tas alltså ingen hänsyn till hur länge man stått i kö utan här gäller först till kvarn – den som först anmäler sig och blir godkänd får lägenheten.

Redan hyresgäst hos oss
Om du redan är hyresgäst hos Uddevallahem kan du lätt flytta till någon av våra andra lägenheter. Men det finns några regler som styr. Vi vill att du ska ha bott minst nio månader i din nuvarande bostad och eftersom du har två-tre månaders uppsägningstid på din nuvarande lägenhet, beroende på när din blivande lägenhet är uppsagd, kan det innebära att du riskerar dubbla hyror om du bokar dig på en lägenhet med kort varsel.

Går det bara att hitta lägenheter på webben?
Nej, naturligtvis inte. Vi vet att många av våra hyresgäster inte har tillgång till internet och skulle du vara en av dem är du varmt välkommen till vårt kontor på Kålgårdsbergsgatan 3 i Uddevalla. Du kan också ringa till oss på 0522-65 35 00, så hjälper vi gärna till.

Lycka till!