Skogslyckan

I området Skogslyckan finns det gott om lägenheter hos Uddevallahem. Området erbjuder grönytor, bergknallar mellan husen och omkringliggande skogspartier. Bor du i ett av höghusen har du en fantastisk utsikt över Uddevalla centrum eller Byfjorden.

På Skogslyckan finns ett stadsdelstorg med en livsmedelsbutik, servicebutik, frisör, pizzeria, vårdcentral och barnavårdscentral. Här finns även Skogslyckehemmet, ett av kommunens äldreboende och i närheten ligger förskola, grundskola och högstadieskolor.

Bara ett stenkast från Skogslyckan, i det angränsande området Unneröd, finns en stadsdelskyrka och vill du till centrum, finns det goda bussförbindelser som tar dig till stan på tio minuter.

På Skogslyckan ligger även Uddevallahems senaste tillskott – kvarteret Fisketången. Fastigheten, med totalt 32 lägenheter, stod klart så sent som under våren 2015 och här hittar du ett bekvämt boende med en utsikt utöver det vanliga. Lägenheterna har parkettgolv och kakel och klinker i badrummet. Här har du dessutom egen tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har balkong.

Fakta

Husfakta: 3-våningslåghus och höghus med upp till elva våningar  
Byggår: 1958-1962, 1992 samt 2015  
Adresser: Sunnanvindsvägen 1-11  
  Nordanvindsvägen 2, 6 och 8  
  Passaden 3 och 5  
Antal lägenheter: 483  
Fördelade på: 1 rum och kök/kokvrå/kokskåp 80 st
  2 rum och kök 220 st
  3 rum och kök 122 st
  4 rum och kök 56 st
  5 rum och kök 3 st

Exempel på lägenhetsritningar

 

Sunnanvindsvägen 8

 

Nordanvindsvägen 2
(Kv Fisketången)

2 rum och kök

3 rum och kök