HÅLL DIG VARM NÄR KYLAN KOMMER!

Emellanåt kan det kännas kallt i din bostad. På alla element sitter det en termostat som känner av värmen i lägenheten så att det alltid ska vara 20 grader. 

Some descriptionSome description

 

KALLT UTE, KALLT INNE

Under vår, sommar och tidig höst när det är varma och soliga dagar är det oftast varmare än 20ºC i lägenheten utan att det tillförs någon värme. När det sedan blir kallt ute och värmen går igång så regleras temperaturen för att hållas till 20 grader, vilket gör att det kan upplevas kallt. Oavsett temperatur ute kommer dina element att sätta igång om temperaturen i bostaden går under 20 grader och stängas av när det är uppnått. 

NÄR ÄR HUSET DU BOR I BYGGT?

Hur 20 grader upplevs beror delvis på hur och när huset som du bor i, är byggt. Uddevallahems nybyggda hus har mekanisk ventilation med återvinning av värme samt väggar som har en hög täthet vilket innebär att det inte blir drag. Det gör att det ofta upplevs som varmare i dessa lägenheter än i lägenheter i äldre hus trots att det är samma inomhustemperatur.

KLÄ DIG EFTER TEMPERATUR 

Eftersom den mesta energin lämnar vår kropp genom huden så spelar vilka kläder du har på dig, en viktig roll. Kläderna producerar inte själv någon värme, men de hindrar värmen från att lämna kroppen. Om du upplever att 20 grader är för kallt så kan det bero på att du inte har tillräckligt mycket kläder på dig. Också aktivitetsnivå, lufthastighet och luftens fukthalt roll.

SÅ HÄR MÄTER DU TEMPERATUREN I DIN BOSTAD

Tror du att du har under 20 grader i din lägenhet ska du mäta temperaturen. Du gör det genom att sätta upp en termometer mitt i rummet minst en meter upp, gärna i mitten av din bostad. Skulle temperaturen vara under 20 grader, kontakta oss och gör en felanmälan.

Some description