Första spadtaget för kvarteret Fisketången

- Äntligen! Det här har vi väntat på. Nu bygger vi 32 nya lägenheter och det är en god början. Nu ser vi fram emot fortsättningen. 

Det sa Uddevallahems styrelseordförande Carin Ramneskär, samtidigt som hon tillsammans med vice ordförande, Paula Berger och Peabs projektutvecklingschef Staffan Lundqvist, symboliskt satte spaden i jorden. Nu kan bygget börja! 
Trots regnet var ett trettiotal personer var på plats på Skogslyckan, för att delta i ceremonin som symboliserar starten på en ny epok för Uddevallahem. I dag gick startskottet för byggnationen av kvarteret Fisketången.
 
Nära till allt
Och det var en till synes glad styrelseordförande som fick äran att sätta spaden i marken.
 
- Vi pratade under förmiddagen om vilket perfekt läge det här är. Det är nära till centrum, till centralen och till havet, sa Carin Ramneskär.
 
Även Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe, var glad och entusiastisk inför byggstarten.
 
- Nu bygger vi nya fräscha lägenheter i ett populärt område i Uddevalla.
 
”Viktig att Uddevallahem kliver fram”
Bland besökarna som var på plats fanns bland andra socialdemokraternas gruppledare Ingemar Samuelsson och centerns gruppledare Elving Andersson.
 
- Det här betyder naturligtvis mycket för Uddevalla som kommun. Vi har stor bostadsbrist och även om det har byggts en del de senaste åren så har det varit bostadsrätter. Det är viktigt att Uddevallahem kliver fram och producerar hyresrätter, sa Elving Andersson.
 
Byggnationen av åttavåningshuset på Fisketången beräknas vara färdig under första kvartalet 2015 och då kommer 32 nya tvåor och treor att stå klara för inflyttning.