Första spadtaget på Folkets Park

Klockan 12.00 i dag åkte spaden ner i jorden som ett symboliskt startskott för byggnationen av Uddevallahems hyreslägenheter i Folkets Park. Nu är bygget igång!
- Det känns jättekul att utveckla det här området tillsammans med Peab och att få stå för hyresrättsdelen i det här anrika området, sa Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.
 
Solen skymtade fram bakom molnen när det var dags för Uddevallahems andra spadtag den här hösten. Redan i slutet av oktober togs det första spadtaget för kvarteret Fisketången på Skogslyckan, men i dag var det alltså Folkets Parks tur.
 
Uddevallahems styrelseordförande, Carin Ramneskär, tog ett stadigt tag i spaden med tre handtag, och till sin hjälp hade hon vice ordförande Paula Berger och Magnus Wedholm, arbetschef på Peab.
 
- Vi är så glada att få vara med och förädla den här platsen. Nu ska man kunna bo här också, inte bara dansa och roa sig, som man tidigare gjort, sa Carin Ramneskär.
 
Och så greppade de gemensamt spaden och tog det symboliska spadtaget.
 
Efter ceremonin samlades alla som kommit för att delta i det historiska ögonblicket för lite lunch. Thomas Aebeloe såg nöjd ut.
 
- Det här är ju ett fantastiskt läge. Nära till centrum men samtidigt nära till naturen. Det kommer att attrahera många, sa han och berättade att många redan anmält sitt intresse för lägenheterna.
 
- Vi har fått jättebra respons utifrån och det är redan stort tryck.
 
Nu väntar drygt ett års byggnation innan fastigheterna ska stå färdiga under första kvartalet 2015.
 
- Markarbetena startar vi med omgående och huskropparna kommer vi att påbörja i slutet av januari, berättade Susanne Kristensson, projektutvecklare på Peab.