Uddevallahem bygger 80 st nya hyresrätter

Med start senare i höst bygger Uddevallahem 80 st nya hyreslägenheter i Uddevalla. 32 st i Kv. Fisketången på Skogslyckan och 48 st i Folkets Park. Inflyttning beräknas under första kvartalet 2015.
Uddevallahem gör nu en storsatning och bygger 80 nya hyreslägenheter i kvarteret Fisketången på Skoglyckan och i Folkets Park.
 
- Vi är jätteglada att kunna komplettera vårt redan breda utbud med denna nyproduktion, säger Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe.
 
Tidigare idag skrev parterna på avtalen som innebär att Uddevallahem kommer att låta bygga totalt tre nya hyresfastigheter i kvarteret Fisketången på Skogslyckan och i Folkets Park i södra Uddevalla. Totalt handlar det om 80 nya lägenheter med inflyttning under första kvartalet 2015. Det blev också klart att det är Peab som har fått uppdraget att bygga fastigheterna och därmed står som totalentreprenör.
 
Byggnationen av nya kvarteret Fisketången på Skogslyckan och i gamla Folkets Park är en storsatsning och den beräknade kostnaden kommer att ligga runt 137 miljoner kronor. En investering och satsning på framtiden som Uddevallahems styrelseordförande Carin Ramneskär, varmt välkomnar.
- Nybyggnationen är enormt efterlängtad och ett första steg i en framtida satsning på nytt bostadsbyggande för Uddevallahem. Det finns ett stort behov av nya lägenheter och vi gläds åt att vi kan möjliggöra en boendekarriär för våra hyresgäster, säger Ramneskär.
Att trycket efter hyreslägenheter ökar är något som även Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe, har känt av.
- Vi märker att allt fler väljer det bekymmersfria boendet som hyreslägenhet innebär, som boendeform. Därmed känns det helt rätt när vi gör den här satsningen. De nya lägenheterna i kvarteret Fisketången och Folkets Park kommer att bli ett bra komplement till Uddevallahems befintliga bostadsbestånd, säger Thomas Aebeloe.
 
Uddevallahem kommer att bygga 32 lägenheter i ett åttavåningshus i kvarteret Fisketången på Skogslyckan. Huset är så kallade lågenergihus vilket innebär en lägre energianvändning och påverkan på miljön. Med närhet till både grönskande naturområden och service lockar boendet hyresgäster som vill bo bekvämt, men kanske inte ”mitt i smeten”.
 
För de som vill bo närmare centrum byggs två lamellhus med totalt 48 lägenheter på historisk mark i Folkets Park. Placeringen innebär att hyresgästerna har gångavstånd till allt de kan önska sig – kommunikationer, stadens puls, parkområde, båthamn och strandpromenaden.
 
- Vi är stolta här på Peab att som Nordens samhällsbyggare vara med och utveckla bostadsbyggnationen och bostadsbeståndet i Uddevalla, säger projektutvecklingschefen på Peab, Staffan Lundqvist.