Uddevallahem prisas för arbete med ungdomar

Uddevallahem är årets vinnare av Framtidsindex, ett pris som delas ut för att uppmärksamma de företag som lyckats få fler ungdomar att söka sig till fastighetsbranschen.
- Det är naturligtvis jätteroligt att vi får uppskattning för att vi jobbar med de här frågorna, säger Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe.
 
Sedan flera år tillbaka råder brist på kvalificerade tekniker och ingenjörer inom fastighetsbranschen och för att uppmärksamma problemet har branschtidningen Fastighetsnytt och arbetsgivarorganisationen Fastigo instiftat priset Framtidsindex. I dag delas det ut på Business Arena i Stockholm och vinnaren är Uddevallahem.
 
Enligt motiveringen har Uddevallahem ”ett metodiskt och strukturerat arbetssätt för att kunna ta emot såväl traineer, lärlingar och praktikanter som sommarjobbare”.
 
- Uddevallahem bidrar till att lyfta fastighetsbranschen som en framtidsbransch, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.
 
Uddevallahem sysselsätter över 50 sommarjobbare varje år, de tar in närmare 20 praktikanter och de jobbar med trainee-program.
 
- Vi jobbar med traineeprogram för att få spetskompetens inom företaget. Det har bidragit till att vi har fångat upp en hel del goda kollegor, säger Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe.
 
Att bli prisad för sitt arbete är något som Thomas Aebeloe varmt välkomnar.
 
- Förutom äran är det roligt att få uppskattning för att vi gör ett bra jobb med de här frågorna, säger han.
 
Vinnaren av Framtidsindex får ett diplom och en plats i Novares Talangprogram, där framtidens ledare inom fastighetsbranschen utbildas.
 
 
För mer information kontakta: Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, tfn 073-058 48 74, Mona Finnström, vd Fastigo, tfn 070-676 69 22 eller Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt, tfn 070-733 41 80.