Uddevallahem satsar på fler nya lägenheter i centrum

Some description 

Mellan trettio och sextio nya lägenheter i centrum och tusen kvadratmeter kontorslokaler. Det kan bli verklighet om Uddevallahems och Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns planer på nyproduktion i kvarteret Eol 2, blir verklighet. 

Om allt går som det ska kan de första hyresgästerna flytta in sommaren 2017.

I dag går Uddevallahem och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän ut med nyheten om att bostadsföretaget köper fastigheten Eol 2 i centrala Uddevalla för att låta bygga mellan trettio och sextio helt nya lägenheter. Under förmiddagen hålls en presskonferens och därefter går startskottet för projektet.

Fastigheten ligger centralt vid Kampenhof och har gatuadressen Brattgatan – ett attraktivt läge med nära till både kommunikationer och shopping. Tomten ägs idag av Länsförsäkringar, men om allt går enligt plan kommer Uddevallahem att förvärva tomten inom kort. Anledningen är den stora bostadsbristen i kommunen och enligt Uddevallahems vd vill bostadsbolaget ta en aktiv roll i Uddevallas utveckling. 

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att få fortsätta att bygga nya lägenheter i centrala Uddevalla och på så sätt bidra till bostadsutvecklingen. Det råder bostadsbrist i kommunen och det är hög tid att vi gör något åt det, säger vd, Thomas Aebeloe. 

Kreativ arkitektur ligger till grund för det nya huset som ska byggas på tomten. Två huskroppar byggs ihop med ett bottenplan som består av tusen kvadratmeter kontorsyta. Innergården hamnar därmed först på andra plan ovanför kontorslokalerna. Tanken är att Länsförsäkringar kommer att flytta från sina nuvarande lokaler på Norra Drottninggatan och in de nya kontorslokalerna, vilket i sin tur betyder att de cirka sextio tjänster som finns på Länsförsäkringars kontor i dag, stannar kvar i Uddevalla.

I dagsläget tillåter inte detaljplanen att det byggs bostadslägenheter på fastigheten Eol 2. Därmed ämnar parterna ansöka om en detaljplaneändring under början av april. Om ändringen av detaljplanen går igenom och parterna erhåller bygglov planeras byggstart till april 2015 och de första hyresgästerna kan därmed flytta in under sommaren 2017.

- Det här gynnar alla i kommunen. Nyproduktionen skapar nya attraktiva lägenheter i Uddevalla, vilket i slutändan bidrar till att billigare lägenheter frigörs för våra ungdomar, säger Uddevallahems styrelseordförande, Carin Ramneskär.

 

Some description

Some description