Hyresgäster fick lära sig om brandsäkerhet

Många dök upp när Uddevallahem tillsammans med Räddningstjänsten bjöd in till möte om brandsäkerhet.

Some description

Hyresgästerna fick se hur illa det kan gå om man använder vatten i en brinnande kastrull med olja.

 

– Det var ett bra initiativ från Räddningstjänsten. Det här samarbetet har vi efterfrågat, säger Mikael Måneling, distriktschef i område Norr, om helgens träff på Trubaduren.

Att lära de boende om brandsäkerhet är ett sätt från Uddevallahem och Räddningstjänstens sida att jobba proaktivt och förebyggande. Men det är också en reaktion på de händelser som varit de senaste 1,5 åren.

– Vi har tyvärr haft en del händelser. Det har handlat om både anlagda bränder, och bränder orsakat av olycka eller oförsiktighet, konstaterar Mikael Måneling.

Helgens initiativ var ett sätt att öka kunskapen och att följa upp de händelser som varit. Besökarna fick till exempel prova på att släcka en brand med brandfilt och pulversläckare. Man fick också se hur illa det går om man försöker använda vatten för att släcka en kastrull med olja i.

Andra saker att tänka på är att hålla trapphusen fria. Barnvagnar och andra saker som ställs där är ett hinder för utryckningspersonal. Dessutom utgör de en potentiell brandfara.

Some description

Hur gör man med en brandfilt? De boende i området fick chansen att lära sig.

Some description

Pulversläckare är ett bra redskap. Många ville prova att använda den.