Invigning av nya storköket på Melodivägen

Ett gammalt och slitet kök har blivit som nytt. Igår invigde Uddevallahem det nya storköket på Melodivägen.

 

 

Greta Andersson, Camilla Nilsson, Sara Hansson och Daniella Molin jobbar i köket till vardags. De är väldigt nöjda med hur nya köket ser ut.

 

– Det ser helt fantastiskt ut. Jag fick en glädjechock när jag kom in här, säger Daniella Molin.

Hon är en av de sju som normalt jobbar i köket på Hovhults serviceboende, men som tillfälligt fått flytta över till Äsperödsköket under ombyggnationen. Nu var de tillbaka på Trubaduren för att vara med på invigningen, och de var mer än nöjda med vad de fick se.

 – Allt ser så välplanerat ut. Gott om kylar och bra ytor, plus att kaklet är väldigt fint, säger Camilla Nilsson och Sara Hansson.

Det gamla köket var från 1987 och hade på mer än ett sätt spelat ut sin roll. Det var gammalt, slitet och var heller inte anpassat för det stora antal portioner som köket lagar idag.

– Det var väldigt trångt. När köket byggdes lagade vi 40 portioner per måltid. Idag är motsvarande siffra 130 per lunch, säger Greta Andersson.

Det nya köket har gjorts marginellt större. Men framför allt har flödet modifierats och anpassats till dagens verklighet. För att få till bästa funktionalitet har det tagits hjälp av konsult med storköksexpertis. Vidare har Uddevallahem haft hjälp av Tuve Bygg med byggprojektet.

– Det har varit ett mycket givande projekt och vi känner att vi levererat en bra slutprodukt, säger Uddevallahems projektledare Daniel Shamoun.

Storköket serverar dagligen mat till serviceboendet samt att man skickar mat till äldreboendet i området. Det nya köket är tänkt att tas i bruk den 1 februari.

– Men det är även öppet för andra att komma hit och äta. Vi får hoppas att fler kommer att göra det nu när det blivit så fint, avslutar kökspersonalen.

– Jag fick en glädjechock när jag kom in här, säger Daniella Molin (till höger), här tillsammans med Greta Andersson inne i det nya köket.

Uddevallahem bjöd givetvis på mat under gårdagens invigning. 

Uddevallahems lokalansvarige, Anders Linreus, visar runt i det nya köket.