Många köade för lägenhet i Ljungskile

Kön ringlade lång utanför Uddevallahems tält när lägenheterna på Arendalsvägen släpptes.

– Det har varit väldigt bra stämning och gått över förväntan, säger kundservicechef Emma Kånåhols när den värsta ruschen lagt sig.

 Some description

Ulla Falk och Göte Henriksson hade bestämt sig. De har tröttnat på huset i Dals Ed och skulle ha en ny lägenhet i Ljungskile. Därför var de på plats redan 13:30 på torsdagen – och tillbringade natten till fredagen först i kön till de nya lägenheterna.

– Det har gått bra och grannarna runt omkring har varit fantastiska. De har erbjudit kaffe och cider och varit så snälla. Och nu har vi fått den tvåa vi ville ha, säger Ulla nöjt.

På liknande sätt resonerade Roy och Birgitta Karlsson, som var steget bakom i kön.

 – Ska man ha lägenhet så gäller det att vara först i kön. Vi tog det säkra före det osäkra, säger Roy, och passar även han på att berömma Ljungskileborna.

– Den vänligheten och mentaliteten är man inte van vid. 

Annars var det på fredagsmorgonen som kön började växa på allvar. Carin Hansson från Ulvesund var på plats klockan 7, fick plats nummer 7 i kön, och hade siktet inställt på en lägenhet högt upp i huset. 

– Man blir lite bekvämare på äldre dar och det börjar bli lite jobbigt med trädgård, är hennes förklararing till varför flyttlasset går till Ljungskile nästa vinter.

Inne i Uddevallahems tält vid Arendalsvägen hittar vi också Britta Hammar, som just tecknat sig för en lägenhet på våning 4. Hon bor redan i Ljungskile, runt hörnet, i ett stort hus med trädgård.

– Jag tror att de allra flesta som köar här idag vill komma ifrån sina hus, säger hon.

I tältet hade Uddevallahem laddat upp med kaffe och fika och på väggarna fanns stora lägenhetsritningar som besökarna studerade noga i väntan på sin tur i kön. De lägenheterna som valdes fick en lapp på sig, så att alla skulle veta vilka lägenheter som fanns kvar att välja bland.

På eftermiddagen, ett par timmar efter lägenhetssläppet, hade förhandskontrakt skrivits på 20 av de 30 lägenheterna. Lägenheterna högst upp i huset försvann först.

– Vi är jättenöjda med dagen och med resultatet. Och vi har fått mycket positiva kontakter med våra kunder, säger kundservicechef Emma Kånåhols.

Some description

Personalen från Uddevallahem som tog emot kunderna och skrev förhandskontrakt med dem gör en likadan sammanfattning.

– Det var glada människor och positiva samtal. Man märkte också att de var pålästa när de kom hit, säger Annika Westman och hennes kollegor.

Under eftermiddagen togs också det första spadtaget för huset på Arendalsvägen, av Uddevallahems ordförande Paula Berger, vice ordförande David Sahlsten, samt NCC:s affärschef Shahroz Sahba. NCC är totalentreprenör för bygget som väntas vara klart vintern 2016/2017.