Stort kalas för trogna hyresgäster

Över 200 personer samlades i Rådhuset idag när Uddevallahem ställde till med stort kalas för att uppmärksamma sina mest trogna hyresgäster.

Där väntade kaffe, kakor och en överraskning i form av presentkort till ett värde av 1 500-2 500 kronor till varje hyresgäst.

 – Det här var jätteroligt och förvånande. Kul att de bryr sig om människorna, säger Carl-Axel Hacker och Solveig Enarsson, som bott hos Uddevallahem sedan 1977.

 Ännu längre har deras granne Nancy Gillberg varit hyresgäst hos Uddevallahem. Hon flyttade in redan 1951, för 64 år sedan, och ända sedan 1959 har hon bott i samma tvåa på Walkeskroken.

 – Jag kan inte tänka mig att bo någon annanstans. Jag ser in över hela stan och har nära till centrum. Sedan tycker jag det är roligt att vi blir uppmärksammade så här, säger hon om kaffekalaset.

 För Uddevallahems del handlade om att få chansen att fira och tacka sina mest trogna hyresgäster. Därför hade alla hyresgäster som bott i 30 år eller längre bjudits in. Bolagets vd Thomas Aebeloe kunde konstatera att drygt 200 personer tackade ja till inbjudan.

 – Fantastiskt roligt att få uppmärksamma de här trogna hyresgästerna. De är ju de som utgör ryggraden för oss, säger Thomas Aebeloe.

 För hyresgästerna väntade inte bara kaffe och kakor. Med sig hade Uddevallahem också en överraskning i form av presentkort till Skärgårdsbåtarna, Torp Köpcentrum eller Centrumföreningen. ”30-åringarna” belönades med 1 500 kronor, de som bott 40 år eller mer hos Uddevallahem fick presentkort på 2 000 kronor, medan de som passerat 50 år fick presentkort värda 2 500 kronor.

 – Det var verkligen en stor överraskning, konstaterar Rose-Marie Gummesson, som varit Uddevallahem trogen i 35 år.

 Hon gläds inte bara åt kaffekalaset och presentkortet. Hennes lägenhet på Visvägen genomgår just nu en välbehövlig totalrenovering.

 – De byter ut allt, det kommer bli jättefint. Ändå blir hyran bara 1 000 kronor högre, det är inte farligt sett till allt de gör, säger Rose-Marie.

Some description

Solveig Enarsson och Nancy Gillberg är två av de trogna hyresgäster som gladde sig åt att bli uppmärksammade för att man bott länge hos Uddevallahem.

Some description