Uddevallahem bjöd på Big Hero 6

Chokladkakor, popcorn, läsk och godis. Någon hade redan sett filmen, för en annan kille var det första gången på bio.

När Uddevallahem bjöd sportlovslediga barn på bio i tisdags tog biljetterna slut i ett nafs. Och filmen Big Hero 6 – ja, det var ett actionladdat äventyr från början till slut.

Att slippa undan regn och rusk under sportlovet och krypa in i en varm biosalong var omåttligt populärt bland Uddevallahems hyresgäster. När biljetterna till Big Hero 6 släpptes för drygt en vecka sedan var det först till kvarn som gällde och intresset var över förväntan. Totalt fanns 211 platser i biosalongen och redan efter 50 minuter hade Uddevallahems Kundservice delat ut den sista biljetten.

Och klockan 10.30 i går förmiddag slogs portarna upp till Biostaden Uddevalla och hyresgästerna började strömma in. Bland de första på plats var syskonen Jacqueline och Emilia Sjöö och Sofie Kjell. De hade laddat upp med två stora chokladkakor, popcorn och dricka.

–      Jag tror att filmen är riktigt bra, sa Emilia Sjöö när de väntade på att den skulle börja.

På Östanvindsvägen på Skogslyckan bor Allan Johansson. Han hade tagit med sig barnbarnet Oliva Johansson, 10 år, som var spänd av förväntan.

–      Jag tror att den är spännande, sa Olivia och berättade att hon tänkte äta upp allt det inköpta godiset själv.

Vid 11-tiden hade alla biobesökare anlänt och dörrarna till salongen stängdes. Och där började det riktigt stora äventyret om den supersmarta killen Hiro som tillsammans med sina kompisar bildade superhjältegänget Big Hero 6.

 

Some description

Jacqueline och Emilia Sjöö kom tillsammans med Sofie Kjell för att se Big Hero 6. Biljetterna hade de fått av farmor som bor hos Uddevallahem.

 

Some description

Farfar Allan Johansson tog med sig barnbarnet Olivia till biografen. Båda var förväntansfulla inför filmen och när vi träffar dem efteråt var de nöjda – mest Olivia. ”Det är lite högt ljud”, sa Allan Johansson.