Uddevallahem och NCC bygger i Ljungskile

Trettio nya lägenheter, vackert belägna vid havet. I dag blev det klart att det blir byggföretaget NCC som bygger Uddevallahems lägenheter i Ljungskile och därmed kan arbetet sätta igång på allvar.

Det är på tomten Tjöstelsröd 2:21, på Arendalsvägen i Ljungskile, som Uddevallahem nu planerar att bygga mellan 30 och 32 lägenheter. I dag huserar Tennisklubben på fastigheten men när tennistävlingarna är över efter sommaren kan Uddevallahem sätta spaden i marken för ännu en nybyggnation.

Hur kommer då huset att se ut och stora kommer lägenheter att bli? Ja, det är inte riktigt klart ännu.

­– Först vill vi höra vad Ljungskileborna tycker. Vi uppskattar alla åsikter vi får in och kommer använda dem i vår fortsatta planering, säger fastighetschefen, Ronny Bohm.

Klart är i alla fall att det blir NCC som står som totalentreprenör för bygget. Och när alla kontrakt nu är påskrivna kan arbetet med att ta fram ritningar och utformning av huset, påbörjas.

– När vi vet vad vi vill bygga ska bygglovshandlingar tas fram och när den processen är klar kan vi sätta spaden i marken, säger Bohm.

Och det blir förhoppningsvis mot slutet av sommaren eller början av hösten, vilket betyder att de nya lägenheterna kan stå klara under vintern 2016/2017.

– Jag ser fram emot ett bra samarbete med Uddevallahem där vi tillsammans nu kommer att jobba vidare för att hitta den bästa utformingen av bostäder på Arendalsvägen i Ljungskile. Vi vill sträva efter att ha nöjd kund och nöjda hyresgäster på inflyttningsdagen, säger Shahroz Sahba affärschef på NCC Construction Sverige AB 

Håll utkik på webben och på Uddevallahems Facebooksida för mer information om hur du kommer kunna tycka till om lägenheter på Arendalsvägen.

För mer information 

Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, 0730-584874
Shahroz Sahba, affärschef NCC, 0701-891232