Avtal med HSB om kvarteret Sundberg

PRESSMEDDELANDE

 

Uddevallahem har ingått ett avtal med HSB Norra Bohuslän avseende kvarteret Sundberg i centrala Uddevalla. Uddevallahem kommer att bygga hyreslägenheter, servicebostäder och kontor på tomten, samtidigt som en del av huset avyttras till HSB vars del av fastigheten blir bostadsrätter.

– Vi har goda erfarenheter av mixade upplåtelseformer, som vi vet skapar bra och trivsamma boendeformer. HSB är också en stabil och långsiktig partner, som vi är jätteglada att ha slutit avtal med, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

Kvarteret Sundberg ligger i ett bra centralt läge i Uddevalla, med närhet till både centrums utbud och kommunikationer. Tomten har stått tom i många år och länge fungerat som en grusparkering.

Här kommer Uddevallahem nu att bygga hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, där samtliga bostäder får egen balkong. Bygget av huset, som blir i sex våningar, väntas starta senare i år, med planerad inflyttning under 2018.

­– Uddevallahem har stora planer på gång för att utveckla Uddevalla och erbjuda bra bostäder i attraktiva lägen. Parallellt med de lägenheter vi bygger i Sundberg står Uddevallahem också i startgroparna för att bygga ytterligare hyreslägenheter centralt, i kvarteret Eol. Och vi har fler spännande objekt som ligger i projektportföljen, säger Thomas Aebeloe.

 

För mer information, kontakta

Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem

Telefon: 073-058 48 74. Mail: thomas.aebeloe@uddevallahem.se