Avtal undertecknat om Sundberg-tomten

Nu är avtalet klart mellan Uddevallahem och HSB Norra Bohuslän för kvarteret Sundberg.

Avtalet innebär att Uddevallahem bygger 26 hyreslägenheter, servicebostäder och kontor på Sundberg, medan 35,8 procent av fastigheten avyttras till HSB som i sin tur kommer att bygga bostadsrätter.

- Vi vet att mixade former av boende brukar skapa bra och trivsamma miljöer. HSB är dessutom en långsiktig partner, som vi är jätteglada att ha slutit avtal med, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

Samtidigt som avtalet undertecknades med HSB under måndagen, skrevs också entreprenadavtal med Peab som kommer att stå som totalentreprenör för bygget.

Sundberg-tomten ligger i centrala Uddevalla vid Västerlånggatan/Lagerbergsgatan och har stått tom i många år. I höstas förvärvade Uddevallahem tomten och sedan dess har planeringen för att bygga bostäder pågått för fullt.

- Det känns bra att ha avtalen klara. Nu ser vi fram emot att börja bygga i höst, säger Thomas Aebeloe.

Lägenheterna kommer att stå inflyttningsklara i slutet av 2018. Anmäl dig gärna till vårt kostnadsfria nyhetsbrev om du vill veta mer, http://www.uddevallahem.se/pagaende-projekt/nybyggnation/kvarteret-sundberg

Stellan Haraldsson, regionchef Peab, Owe Lislerud, vd HSB Norra Bohuslän, Magnus Wedholm, arbetschef Peab, Peter Deijenstedt, projektchef HSB, Paula Berger, styrelseordförande Uddevallahem, Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, Margaretha Johnsson, byggprojektledare Uddevallahem, kan alla nöjt konstatera att det nu är klart för att börja bygga nya bostäder i kvarteret Sundberg.