Förskolebarn tog första spadtaget på Eol

Nu har vi invigt bygget i kvarteret Eol. Här kommer Uddevallahem att bygga cirka 90 lägenheter i centrumnära läge, med inflyttning 2018.

 Alicia, Daniel och Ylva från Unnerödsskolan tog första spadtaget.

I rena högsommarvärmen firade Uddevallahem tillsammans med Länsförsäkringar, byggentreprenören NCC och gäster att vi nu är framme vid byggstart på tomten, som ligger mellan Brattgatan och Bastionsgatan.

Många hade hörsammat inbjudan och hade massor av frågor med sig om lägenheterna som ska byggas. En av dem var Agneta Strömberg.

- Jag är intresserad av en trea med utsikt mot vattnet, om vi nu bestämmer oss för att flytta ifrån huset. Att flytta in på Eol skulle vara lite som att komma hem igen, jag har växt upp i huset bredvid, berättar hon, och pekar bort mot Brattgatan.

Uddevallahem kommer att bygga cirka 90 lägenheter på Eol, samtidigt som Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän investerar i ett nytt kontor. Uddevallahem räknar med att kunna ge mer detaljer om Eol-lägenheterna – vad  gäller storlek, planlösning med mera – inom en snar framtid.

Lägenheterna släpps nästa vår och bästa sättet att följa bygget är att gå in på Uddevallahems hemsida och anmäla sig till vårt nyhetsbrev om Eol.

I samband med första spadtaget höll byggentreprenören NCC också en byggskola för inbjudna förskolebarn från Unnerödsskolan. Det var också barnen Alicia, Daniel och Ylva som fick ta det symboliska första spadtaget, efter att Uddevallahems vd Thomas Aebeloe och Länsförsäkringars platschef Henrik Mogart förklarat bygget invigt.

Uddevallahems vd Thomas Aebeloe och Länsförsäkringars platschef Henrik Mogart höll invigningstal i det soliga vädret.

Med tårta i långa rader firade vi att bygget nu kan starta.

Många kom till Eol för att fira med Uddevallahem och ställa sina frågor om lägenheterna som ska byggas.

Marie-Louise Lahtinen, Uddevallahem, hjälper gäster med tårtan.

I samband med första spadtaget hade NCC byggskola för inbjudna barn från Unnerödsskolan.