Första spadtaget för 47 nya lägenheter på Tureborg

Nu startar Uddevallahem bygget av 47 nya lägenheter på Tureborg. Idag har vi tagit första spadtaget i kvarteret Rudan.

Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, Thomas Tordebring, produktionschef NCC, och Paula Berger, ordförande Uddevallahem, markerar starten på bygget med det symboliska första spadtaget. 

 

För att underlätta och snabba på byggprocessen har branschorganisationen SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) tagit fram nyckelfärdiga så kallade kombohus, som för närvarande finns i tre utföranden. Det hus Uddevallahem nu står i begrepp att bygga på Tureborgsvägen går under namnet Kombohus Plus – ett åtta våningar högt punkthus.

På fredagen tog Uddevallahems vd Thomas Aebeloe och ordförande Paula Berger det symboliska första spadtaget på tomten tillsammans med Thomas Tordebring, produktionschef på NCC, projektets byggentreprenör.

Huset ska stå inflyttningsklart om drygt ett år och här satsar Uddevallahem på mindre lägenheter, ettor och tvåor, för att möta den efterfrågan som finns i Uddevalla.

Arbetet på delar av tomten drar igång redan nästa vecka, då sly och annat ska rensas bort. Därefter startar markarbeten efter helgerna. Då kommer den nya parkeringsplatsen i området att tas i bruk för att ersätta den nuvarande parkeringen på Rudan.

Ungefär så här kommer huset att se ut när det är klart 2018.