Förväntansfulla hyresgäster flyttar in i Ljungskile

Uddevallahems 30 nya lägenheter i Ljungskile är klara för inflyttning. Idag flyttade de första hyresgästerna in.

- Vi ser verkligen fram emot detta, säger Ulla Falk.

 

Ulla Falk och Göte Henriksson fick god hjälp att flytta in i sin tvåa på översta plan.

 

I en strid ström kom förväntansfulla hyresgäster på fredagsförmiddagen till Ekhamravägen och hämtade nycklarna till sin nya bostad. Några lät flyttlasset gå redan idag, medan andra väntar till månadsskiftet.

Hos Ulla Falk och Göte Henriksson på översta våningen rådde full aktivitet, med släktingar som hjälpte till att bära och börja möblera.

- Det passade perfekt för oss att man kunde få nyckeln redan idag, säger Ulla, samtidigt som hon blickar ut över Ljungskileviken.

Ulla och Göte var först i kön när de 30 lägenheterna släpptes förra hösten, allt för att vara säkra på att få just den här tvåan på översta våningen med härlig havsutsikt. Idag skrattar hon gott åt minnet av de många timmarna i kö den gången.

- Det var det värt. Och vi hade faktiskt roligt vi som köade den natten. Vi berättade historier och sa att vi ses här på nyår om ett år, ler hon.

Några våningar längre ner träffar vi Peter Jensen. Han bestämde sig först i våras för att flytta till Ljungskile – ivrigt påhejad av barnen.

- Ena dottern tog med mig hit och på den vägen är det. Det blir som att flytta till stan jämfört med att bo i mitt hus utanför Munkedal. Sedan gillar jag att det är nära och enkelt att ta sig till Göteborg härifrån. Jag har många vänner där, säger han.

På entréplan bär Susanne och Torbjörn Lantz in saker. De lämnar nu huset på Orust och tycker att det ska bli skönt.

- Man blir inte yngre och det är skönt att själv kunna göra valet när man ska flytta, säger Susanne.

- Sedan är det skönt att bo på entréplan och slippa trappor. Att vi inte ser havet gör inget. Vi har haft den utsikten de senaste 30 åren, fyller Torbjörn i.

Med dessa 30 nya lägenheter i centrala Ljungskile fortsätter Uddevallahem arbetet med att utveckla Uddevalla genom att skapa attraktiva bostäder. Ifjol blev vi klara med 80 nya lägenheter i Folkets park och Fisketången.

Nästa steg är vår satsning på centrum. I dagarna har Uddevallahem påbörjat markarbeten i kvarteren Eol och Sundberg, som tillsammans kommer att generera över 100 nya hyreslägenheter, ett antal servicebostäder och kontor till Uddevalla centrum.

Susanne och Torbjörn Lantz med flyttlådor i sin nya bostad.

Peter Jensen tycker att närheten till Göteborg är ett stort plus med att flytta till Ljungskile.

Det var en strid ström av hyresgäster som fick nyckeln till sin nya bostad av Uddevallahems Annika Westman och Emma Kånåhols.

Uddevallahems nya hyreshus i Ljungskile rymmer 30 lägenheter.