Inga-Lottie njuter av julen - i "nya" lägenheten

Lagom till jul har Uddevallahem blivit klara med den stora stamrenoveringen av drygt 200 lägenheter på Aftonbrisvägen. En som njuter är hyresgästen Inga-Lottie Hansson.

- Det har blivit helt fantastiskt, säger hon, samtidigt som hon öppnar dörren till en värld helt fylld av tomtar.

Inga-Lottie trivs i det helt nyrenoverade köket.

 

När Uddevallahem hälsar på är Inga-Lotties lägenhet pyntad och klar för jul. 560 tomtar har formligen tagit över lägenheten och den som söker en enda liten ledig yta någonstans… ja, den letar förgäves.

Så här dags på året är Inga-Lottie Hanssons lägenhet på Aftonbrisvägen traditionsenligt förvandlad till rena tomtelandskapet.

- När tomtarna är på plats går jag bara här och njuter och myser, säger hon.

I år är känslan extra positiv. Lägenheten är nyrenoverad, med helt nytt kök och badrum, och resultatet får Inga-Lottie att stråla av lycka.

- Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så bra. Jag stod bara och gapade när jag fick tillbaka lägenheten, säger hon.

Uddevallahem är precis klara med stamrenoveringen av drygt 200 lägenheter på Aftonbrisvägen. Lägenheterna har förutom nytt kök och badrum, också fått bland annat nya fönster, ny ytterdörr och ny ventilation. Vissa hyresgäster bodde kvar under renoveringen, men Inga-Lottie valde att flytta in hos sonen i Alvhem de sju veckor arbetet pågick i hennes lägenhet.

- Jag var hemma och tittade några gånger och det var en chock att se hur mycket som rivits ut. Men det behövdes, huset är 50 år gammalt.

Inför renoveringen fick Inga-Lottie samla ihop sina saker och förvara dem i vardagsrummet. Och det har faktiskt sina fördelar att tvingas plocka i alla sina prylar ibland, konstaterar hon.

- Ja, nu fick jag ju ett tillfälle att rensa bland sakerna. Jag skickade iväg en hel del till second hand.

En som också är nöjd med resultatet på Aftonbrisvägen är Uddevallahems projektledare Jonas Olsson.

- Det har varit många utmaningar, men i det stora hela har det blivit väldigt bra. Och vi har haft förstående hyresgäster, sammanfattar han arbetet.

Inför 2017 återstår nu visst arbete i de allmänna utrymmena samt med utemiljöerna.

Och för Inga-Lottie återstår bara att krypa in i sin tomtevärld och njuta av julen i ”nya” lägenheten. Men, en sak bekymrar henne lite.

- Det kommer bli så tyst här när byggarbetarna är klara. Man kommer att sakna dem. Men vi har sagt, jag och några av grannarna, att vi får ta med fikakorgen till andra sidan gatan när Uddevallahem börjar stamrenovera där, säger hon med ett skratt.

Inte ens kökets arbetsytor kommer undan när Inga-Lottie julpyntar.

I vardagsrummet har tomtarna tagit över helt ...

... och de är många. 560 stycken totalt.