Lilian firade Garvarens nya innergård med tårta

Uddevallahem har gjort stora satsningar i kvarteret Garvaren. I veckan har vi firat med tårtkalas att den nya innergården är klar.

Lilian Karlsson är den som bott längst i kvarteret Garvaren. Hon är nöjd med både nya innergården och den stora renovering som gjordes ifjol.

 

- Innergården har blivit väldigt fin, säger hyresgästen Lilian Karlsson, som sökt sig ut på gården för att ta en bit tårta.

Ingen känner förmodligen kvarteret Garvaren vid Stora Nygatan/Östergatan lika bra som henne. Lilian har varit med sedan husen byggdes 1955.

- Inte bara det, jag har bott i samma tvåa hela tiden. Folk idag kan inte förstå hur vi kunde bo med två barn i en tvåa, men så var det på den tiden, säger hon.

Idag är det inte många kvar av de som var med när husen var nya på 50/60-talet. Det tycker Lilian är lite tråkigt. Men bortsett från det har hon alltid trivts.

- Det är centralt och bra, nära till allt. Barnen hade nära till skolan på den tiden. Så visst har jag trivts, annars hade jag ju inte bott kvar så här länge, skrattar hon.

Den nya innergården är helt omgjord, med nya planteringar, ny lekplats, ny belysning och asfaltering. Att lyfta utemiljön var sista delen i det stora arbete Uddevallahem gjort på Garvaren. Ifjol blev vi klara med stamrenoveringen av de 76 lägenheterna i kvarteret.

- Det har blivit jättebra efter renoveringen. Jag har till exempel mycket bättre belysning i köket nu, sammanfattar Lilian Karlsson.

Flera hyresgäster ville vara med och fira att nya innergården är klar.  

Nya planteringar är en viktig del i den nya utemiljön.

Garvaren har fått en ny lekplats.