Mer än hälften klart på Aftonbrisvägen

Uddevallahem är mitt uppe i en omfattande stamrenovering på Aftonbrisvägen. När arbetet är klart kommer inte mindre än 202 lägenheter ha fått helt nya kök och badrum.

Ombyggnadsvärd Peter Mattsson och byggprojektledare Jonas Olsson inspekterar ett kök som precis blivit klart efter totalrenoveringen.

 

- Det är ett omfattande arbete som kräver att alla delar fungerar, säger Jonas Olsson, byggprojektledare på Uddevallahem.

Den stora renoveringen är uppdelad i tre etapper och startade under 2015. I dagsläget är drygt hälften, eller ungefär 120 lägenheter, klara samt att renoveringen påbörjats i ett 20-tal.

- Vi är inne i varje lägenhet under sju veckor. Först tömmer vi och sanerar lägenheten. Därefter börjar vi med rör-, el- och ventilationsinstallationer, berättar Jonas Olsson.

Husen på Aftonbrisvägen är ungefär 50 år gamla och lägenheterna är med ålderns rätt i behov av renovering. Uddevallahem byter ut badrum och kök helt och hållet. Dessutom byts alla fönster, lägenheterna för helt ny ventilation med till- och frånluft, all el byts till trefas, tvättstugorna renoveras samt att lägenheterna får nya dörrar.

- Vi byter till säkerhetsdörrar och ett elektroniskt låssystem, iLOQ. Här ligger Uddevallahem verkligen i framkant, påpekar Jonas Olsson.

De allra flesta hyresgäster bor kvar i sina lägenheter under renoveringen. Peter Mattsson är ombyggnadsvärd på Aftonbrisvägen, och har en viktig roll i att se till att hyresgästerna får svar på sina frågor och får den information de behöver.

- Mycket handlar om att hela tiden ligga steget före med informationen. Jag hade kanske förväntat mig en del irritation i samband med ett sånt här projekt, men jag tycker att det flyter på riktigt bra så här långt, säger han.

I slutet av året når projektet målsnöret. Då kommer 202 lägenheter att ha totalrenoverats.

Att bygga helt nya badrum är en stor del av jobbet för Jonas Olsson och övrig personal på Aftonbrisvägen.

Husen på Aftonbrisvägen får nya fina tvättstugor.

Till sist också en bild under pågående arbete, från ett badrum, för att visa omfattningen på det jobb som görs. Allt rivs ut, för att vi ska kunna bygga nya fina kök och badrum.