Släcker du ljuset under Earth Hour?

Släck ljuset du också – för klimatets skull! Klockan 20.30 på lördag uppmärksammar världen klimatfrågan genom att släcka ner under en timma.

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar alla hushåll och företag att släcka ljuset, för att uppmärksamma klimatfrågan. Det startade i Sydney 2007 och två år senare deltog Sverige officiellt för första gången.

Uddevallahem stödjer givetvis initiativet med Earth Hour. För våra hyresgästers trivsel och säkerhet kan vi dock inte mörklägga våra bostadsområden under Earth Hour-timmen. Däremot uppmanar vi varje enskild hyresgäst att delta i kampanjen för klimatets bästa.

Vi på Uddevallahem jobbar med ständiga miljöförbättringar. De senaste tio åren har vi lyckats reducera vår energiprestanda, som är ett nyckeltal för summan av fjärrvärme och fastighetsel, med nästan 13 procent. 

Vi letar hela tiden miljövänliga alternativ och en sådan åtgärd är att vi de senaste åren har bytt till LED-belysning i våra lyktstolpar.

Se över lampor och energiförbrukning du också, det tjänar miljön på.

På lördag kan du gå med Uddevalla Naturskyddsförening upp på Skansberget för att se hur Uddevalla manifesterar Earth Hour. Samling sker nedanför Skansberget, vid infarten från Strömstadsvägen, klockan 20. Earth Hour pågår mellan 20.30 och 21.30.