Snart dags för inflyttning i nya huset i Ljungskile

I veckan fylldes nya huset på Ekhamravägen av förväntansfulla hyresgäster, när Uddevallahem hade bjudit in till visning inför inflyttningen om drygt en månad.

 Mona Colling i samspråk med Lena Johansson, Uddevallahem.

 

- Det är bra att få komma hit och mäta lite, sa Mona Colling, samtidigt som hon med måttbandets hjälp noterade och planerade inför inflyttningen.

Redan 1 december är det dags för Mona och övriga hyresgäster att flytta in. Det var med andra ord näst intill färdiga lägenheter som mötte dem på visningen på onsdagskvällen.

- Nu ser jag att balkongen är stor och rymlig. Det är bra, konstaterar Mona, som får havsutsikt från sin lägenhet på plan 2.

På ett annat våningsplan möter vi Jan Dahlin, som har med sig svärdotter för att mäta och planera. Det här är första gången Jan är inne i huset och känslan är positiv.

- Ja, det känns gott det här, säger han, om att nu lämna Stenungsund för sin helt nya lägenhet i Ljungskile.

Huset på Ekhamravägen i Ljungskile rymmer 30 lägenheter och vänder sig till personer som är 55 år eller äldre. I dagsläget finns två lediga lägenheter, som båda är på 3 rum och kök och ligger på entréplan. För mer information om lägenheterna – titta under pågående projekt på Uddevallahems hemsida.

Jan Dahlin ser sig om i lägenheten samtidigt som Jans svärdotter mäter och planerar inför inflyttningen.

Annika Westman, Uddevallahem, svarar på frågor från Peter Jensen.