Stort intresse för stomvisningen i Ljungskile

Intresset var stort och frågorna många när Uddevallahem bjöd in till stomvisning på Ekhamravägen i Ljungskile på måndagen – nästan på dagen ett halvår innan huset ska stå inflyttningsklart.

 

Cajsa Wernerson berättar om omgivningen för Ulla Falk och Göte Henriksson. I december blir de grannar på plan 4 i nya huset på Ekhamravägen.

De flesta av de närmare 100 besökarna fångades inte minst av den vackra utsikten över Ljungskileviken, som Uddevallahems nya hyreshus bjuder från sitt strategiska läge i centrala Ljungskile. En som var glad efter sin rundtur i huset var Mona Colling.

- Jag ska bo på plan 2 och undrade lite över utsikten, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad, säger hon, efter att ha konstaterat att hon får havsutsikt från sin balkong.

I en tvårummare på plan 4, husets översta våning, hittar vi Ulla Falk och Göte Henriksson. De ställde sig i kön först av alla när Uddevallahem släppte lägenheterna i höstas, för att vara säkra på att få välja först. Nu står de i sin drömlägenhet och konstaterar att köandet var värt besväret.

- Det här blir jättebra. Det känns fint att flytta in här med denna utsikten. Dessutom har vi nära till tåg och buss, säger Ulla, och fortsätter:

- Jag går hemma i huset och planerar och därför var det bra att få komma hit och titta.

Hemma är än så länge Dals-Ed, men deras hus ligger ute till försäljning och förhoppningen är att snart få det sålt.

På plan 4 träffar vi också deras nya granne, Cajsa Wernerson från Ulvesund. Hon är av naturliga skäl mer bekant med Ljungskile och delar gärna med sig av sina kunskaper till de blivande grannarna.

- Jag hade tur som fick tag på den här lägenheten, eftersom jag inte stod bland de första i kön, säger Cajsa om den tvåa hon ska flytta in i.

Uddevallahems stomvisning var inte bara ett tillfälle för de som redan tecknat sig för någon av husets 30 lägenheter. Visningen lockade också flera besökare som ville titta närmare på de fyra lägenheter som fortfarande är lediga (för info om lediga lägenheter, läs under Projekt på vår hemsida). Det handlar om treor och fyror.

1 december är det inflyttning i huset. Nyligen har fönstren satts in och nu jobbar entreprenören NCC bland annat med att sätta upp innerväggar.

Frågorna var många från besökarna. Här är det Uddevallahems fastighetschef Ronny Bohm och byggprojektledare Margaretha Johnsson som svarar på frågor.

Närmare 100 personer kom på visningen för att titta närmare på huset, som ska stå inflyttningsklart 1 december.

Mona Colling ska flytta in i en av husets lägenheter och var förstås nyfiken på planlösningen.