Ursäkta att vi stör - vi bygger 100 nya lägenheter!

Nu händer det saker i centrum. Uddevallahems bygge av över 100 nya lägenheter, servicebostäder och kontor på Eol och Sundberg har startat! Närmaste tiden finns risk för störande ljud när vi pålar på de båda tomterna. Vi ber om överseende med detta.

Pålmaskinen är på plats på Eol-tomten och ett omfattande pålningsarbete väntar.

 

Längst har vi kommit i kvarteret Eol, vid Brattgatan/Bastionsgatan, där pålning för grundläggning har startat denna vecka. Det är ett omfattande arbete som väntar, med cirka 350 pålar som ska ner i backen. Vår byggentreprenör väntas behöva ungefär tre månader för att utföra det här arbetsmomentet.

Under den här perioden får man tyvärr räkna med att det kommer att låta en del. Uddevallahem ber om överseende med detta, och hoppas att alla som berörs har tålamod och delar vår uppfattning att Uddevallahems satsningar är bra för utvecklingen av Uddevalla på lång sikt.

För information kan nämnas att pålningen kommer att pågå måndagar-torsdagar, klockan 7-19. Med reservation för förändringar.

I kvarteret Sundberg, vid Västerlånggatan/Lagerbergsgatan, håller vi nu på med marksanering och grundläggning. Här drar pålningen igång efter jul-/nyårshelgen.

Nedan följer lite korta fakta om Eol och Sundberg. Vill du veta mer – och vara säker på att inte missa något – ska du anmäla dig till vårt nyhetsbrev på www.uddevallahem.se!

 

Kv Eol

Inflyttning: Slutet av 2018

Antal hyreslägenheter: 77

Lägenhetsstorlekar: 1-3 rum och kök

Lägenheterna släpps: Under 2017 (vi återkommer med datum)

Övrigt: Huset kommer också att rymma ett kontor åt Länsförsäkringar

 

Kv Sundberg

Inflyttning: Preliminärt slutet av 2018

Antal hyreslägenheter: 26

Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök

Lägenheterna släpps: Under 2017 (vi återkommer med datum)

Övrigt: Huset kommer också att rymma kontor, servicebostäder och bostadsrätter