Viktor och Tim trivs med sommarjobbet

De klipper gräs, städar trapphus och gör en massa andra sysslor.

I sommar hjälper ett 30-tal unga sommarjobbare till att hålla fint i Uddevallahems områden.

Att rensa rabatter, klippa gräs och städa trapphus är några av de vanligaste arbetsuppgifterna när man sommarjobbar hos Uddevallahem. 

 

På Östanvindsvägen står Viktor Karlsson och Tim Kullberg och rensar rabatter i det ostadiga sommarvädret. 20-årige Viktor är något av en veteran i sammanhanget. Detta är hans femte sommar på Uddevallahem.

- Jag gillar jobbet för att man får jobba självständigt och ta eget ansvar. Och så är det väldigt varierande, säger Viktor.

Han kommer att jobba sex veckor med att hålla fint i områdena kring Skogslyckan i sommar. För Tim Kullberg, som fyller 17 i år och gör sin första sommar på Uddevallahem, blir det fyra arbetsveckor.

- Det här är mitt första sommarjobb och det känns väldigt bra att få tjäna lite egna pengar. Första veckan var det lite svårt att hitta rätt, men nu har man kommit in i det. Och det är roligt att träffa lite nya människor, säger Tim.

De vanligaste sysslorna är att klippa gräs, rensa rabatter och städa trapphus.  

- Det är i alla fall det man lägger mest tid på. Det är bra att det varierar mellan utomhus- och inomhusjobb, säger Viktor, som också trivs med att träffa kunder.

- Sköter man bara sitt jobb så blir man positivt bemött av hyresgästerna.

Uddevallahem tar varje sommar hjälp av omkring 30 sommarjobbare. Kravet för att få jobba hos Uddevallahem är att man fyllt 16 år och att man är serviceinriktad, självständig och gillar att jobba praktiskt.

Viktor Karlsson och Tim Kullberg trivs med sitt sommarjobb.