Christina stortrivs i sin nyrenoverade lägenhet

Uddevallahem har precis ROT-renoverat 74 lägenheter på Timmerbergsvägen, som fått helt nya kök och badrum.

- Känslan är att man fått en helt ny lägenhet, men att det inte syns på hyran, säger hyresgästen Christina Olsson nöjt.

 Christina Olsson är mycket nöjd med sitt nya kök efter renoveringen

 

I april flyttade hon tillbaka in i sin etta, efter att ha haft ett tillfälligt boende under fem månader då arbetet pågick i hennes trappuppgång. Och att hon trivs i sin ”nya” lägenhet går inte att ta miste på.

- Det har blivit väldigt fint, jag hade inte förväntat mig detta. Det är en viss känsla att få det helt nytt, säger Christina och radar upp flera av de förbättringar som ROT-renoveringen innebär.

En är att ventilationen blivit mycket bättre. En annan att nya fönster stänger ute både drag och ljud. Men framför allt njuter hon av sitt nya kök och badrum.

- Det är i kök och badrum du ser åldern på en lägenhet. För mig är detta som en lyxrenovering, men utan att det syns på priset, säger Christina.

Renoveringen i kvarteret Rödingen inleddes efter sommaren 2016. Timmerbergsvägen 1 blev klart till jul, och i år har det varit 3:ans tur att få en rejäl ansiktslyftning. Uddevallahem har i renoveringen även byggt ny tvättstuga på gården, renoverat balkongerna, lagt om taket och gjort i ordning fasaderna (arbetet på 3:an pågår nu).

- Dessutom skönjer man miljötänket med bland annat snålspolande munstycken, säger Christina.

Uddevallahem har stort fokus på ROT-renoveringar och har ökat takten senaste åren. Ett område där man nått långt är just Tureborg.

- Det är ett härligt område, jag har bott in mig här. Här är nära till naturen, det är viktigt för mig, avslutar Christina Olsson.

Fotnot: ROT är en förkortning för reparation, ombyggnad, tillbyggnad.

 Utvändigt har till exempel fasaden och balkonger gjorts i ordning.

Även badrummet är nytt med en ny planlösning. Badkaret är ersatt av en dusch.