Hyrorna höjs med 0,75 procent från 1 april

Ett nytt 2-årigt hyresavtal är klart för Uddevallahems hyresgäster, som innebär en hyreshöjning med 0,75 procent per år. Det står klart efter förhandlingar mellan Uddevallahem och Hyresgästföreningen.

För en hyresgäst med en månadshyra på 5 000 kronor innebär det att höjningen blir 37 kronor/månad.

- Vi har haft konstruktiva förhandlingar och i samförstånd kommit överens om den här nivån, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

Det 2-åriga avtalet gäller från 2017-04-01 och sträcker sig fram till 2019-03-31. Avtalet avser hyresgäster med varmhyra. För hyresgäster med kallhyra höjs hyrorna med 0,65 procent.

Avgiften för garage/p-plats höjs med 5 kronor/månad.

Uddevallahem hade yrkat på en genomsnittlig höjning på 1,02 procent i form av en differentierad höjning i ett spann mellan 0,5 och 5,0 procent, för att jämna ut de hyresskillnader som finns i beståndet. Uddevallahem och Hyresgästföreningen är överens om att i höst gemensamt ta fram en differentieringsmodell inför kommande förhandlingar.

- Det är viktigt att den processen sätter igång. Vi har lägenheter med samma innehåll, men helt olika hyror. De felaktigheterna måste vi rätta till, understryker Thomas Aebeloe.