Nu byter vi från pappersavi till "grön faktura"

Till våren slutar Uddevallahem att dela ut hyresavin på papper som tidigare. Detta som ett led i att minska vår pappersanvändning. Vi uppmanar våra kunder att redan nu byta till miljövänliga alternativ som autogiro eller e-faktura.

Många av våra kunder väljer redan idag ”grön faktura”, det vill säga att få den distribuerad elektroniskt. Samma trend syns i samhället i stort, därför att många upplever det som enklare och framför allt mer miljövänligt. Färre pappersfakturor innebär såväl minskade transporter som att färre träd behöver fällas.

KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, kom för några år sedan fram till att om samtliga de 1,4 miljarder fakturor som årligen cirkulerar i Sverige sändes elektroniskt, skulle koldioxidutsläppen minska med 40 000 ton.

Uddevallahem vill bidra till en bättre miljö och en del i det arbetet är att minska vår pappersanvändning. Som ett led i det kommer vi från och med maj 2017 att sluta dela ut hyresavin på papper som tidigare.

Istället har du som kund redan nu möjlighet att byta till autogiro eller e-faktura, som är både miljövänliga, enkla och kostnadsfria alternativ. För den som ändå väljer att få pappersfaktura kommer en avgift att tas ut.

 

2 miljövänliga sätt att betala fakturan

Autogiro

Med autogiro behöver du aldrig vara rädd att glömma betala hyran. Pengarna dras automatiskt från kontot sista bankdagen i månaden. Allt du behöver hålla koll på är att du har pengar på kontot. För att ansluta till autogiro fyller du i den anmälningsblankett som finns på vår hemsida (under fliken Mitt boende). Eller också kommer du in på vårt huvudkontor så hjälper vi dig. Autogiro är kostnadsfritt.

E-faktura

Med e-faktura ser fakturan ut precis som tidigare – men du får den elektroniskt istället. E-faktura är enkelt och kostnadsfritt – och du godkänner varje faktura innan pengar dras. E-faktura förutsätter att du har Internetbank, där du också anmäler dig för e-faktura.