Positiva reaktioner över ROT-renoveringen på Skogslyckan

På Östanvindsvägen ROT-renoverar Uddevallahem nu över 230 lägenheter. En av många nöjda hyresgäster är Therese Ottosson.

-Jag är jättenöjd. Det har blivit mycket bättre än jag hade vågat hoppas, säger hon.

Therese är särskilt nöjd med sitt nya badrum.

 

Till jul kommer Uddevallahem vara klara med 96 av lägenheterna i den stora renoveringen på Skogslyckan. Therese Ottosson bor på Östanvindsvägen 16, det hus renoveringen startade i, och fick tillbaka sin lägenhet nyrenoverad och fin i somras.

Såväl kök som badrum är totalrenoverade. Badrummet får samma standard som i nyproduktionerna.

-Badrummet är jag allra mest glad över. Det blev otroligt fint, säger hon.

Det är ett komplext arbete att hantera en så här stor ROT-renovering, men Uddevallahems fastighetschef Ronny Bohm och byggprojektledare Jonas Olsson är tillsammans med byggentreprenören Per Jacobsson Bygg mycket nöjda med det pågående arbetet.

-Det är så med stora stamrenoveringar att man lär sig hela tiden. Nu löper arbetet på mycket bra här, säger Peter Kalin, platschef på Per Jacobsson Bygg.

Ronny Bohm nickar instämmande och konstaterar att vi nu till jul är klara med två av de tre höghusen på Östanvindsvägen. I samband med att kök och badrum byts, passar Uddevallahem på ett göra en rad andra åtgärder, som att byta fönster, byta fasad, renovera tvättstugorna med mera.

-Det innebär mindre störningar för hyresgästerna när vi gör de åtgärderna samtidigt, istället för att vi kommer tillbaka igen om ett år, påpekar byggprojektledare Jonas Olsson.

För närvarande är ett 40-tal arbetare engagerade i den stora renoveringen. Therese Ottosson bor således mitt i en byggarbetsplats, men det är inget som stör henne nämnvärt.

-Jag är sällan ens hemma dagtid, så jag märker inte av något. Och under de veckor min lägenhet renoverades valde jag att flytta hem till mina föräldrar. Men nu kommer det nog dröja innan jag flyttar härifrån, säger hon med ett leende.

ROT-renoveringen kommer att pågå under hela 2018 och omfattar Östanvindsvägen 12-16 och 19, samt Ögårdsvägen 1.

Ronny Bohm, Uddevallahem, och Peter Kalin, Per Jacobsson Byggnads AB, är nöjda med hur arbetet fortlöper.

Lägenheterna får även helt nya kök.