Dottes bästa tips om centrum

I kvarteret Eol skapar Uddevallahem nu 78 nya bostäder för de som vill bo i ett perfekt centralt läge, med nära till det mesta av centrums utbud. Uddevallahem bad Dotte Nielsen, mannen bakom den välbesökta bloggen Mitt Uddevalla, att dela med sig av sina favoriter bland det Uddevalla centrum har att erbjuda.

Kvarteret Eol

10 februari släpper Uddevallahem lägenheterna på Eol. Det handlar om 78 ettor, tvåor och treor i utmärkt läge mellan Brattgatan och Bastionsgatan, med inflyttning i slutet av året. Här hittar du mer information om Eol.

För dig som är sugen på ett framtida boende på Eol delar vi här med oss av lite tips på vad Uddevalla centrum har att erbjuda.

Till vår hjälp har vi tagit Dotte Nielsen, som brinner för Uddevalla och för stadens utveckling. Dotte anordnar Run Dirt Race och Uddevalla Swimrun och är styrelseledamot i Uddevalla Näringsliv. Han driver också flera stora Facebookgrupper om Uddevalla – och han är mannen bakom den välbesökta bloggen Mitt Uddevalla.

Dotte Nielsen.

Bloggen har tusentals besökare i veckan och här berättar Dotte om aktuella evenemang och arrangemang, om eldsjälar, aktuella händelser och platser som måste besökas eller upplevas. Dotte gillar att tänka på Uddevalla som restaurang- och upplevelsestad. Han menar att vi har enormt bra shopping både på Torp och i centrum. Men framförallt erbjuder Uddevalla centrum ett fantastiskt utbud av mat, fika och upplevelser.

Här bjuder Dotte på sina bästa tips:

Äta: 1803, Norra Drottninggatan 26

– Det är jättesvårt att välja, men jag är svag för 1803. En pub i engelsk stil som serverar typisk pubmat i en avslappnad miljö.

Fika: Roomer Coffee & Deli, Kochska Gränden 4

– Roomer är stället där jag gärna både fikar och äter. Inbjudande lokaler, gott kaffe och härlig personal.

Shoppa: Uddewalla Saluhall, Kålgårdsbergsgatan 2

– Det faller nästan under restaurang­kategorin, men jag shoppar gärna i Saluhallen. En ost, en köttbit eller varför inte rökta musslor?

Se: Kvarteren kring Södra Hamngatan

– Jag är väldigt förtjust i kvarteren omkring Södra Hamngatan. De gamla byggnaderna som vittnar om Uddevallas historia gör något med mig, och därifrån är det inte många steg till Hasselbacken, Bäveån eller Kungstorget. Fantastiskt!

Uppleva: Häng på Hamngatan

– I somras bjöd Häng på Hamngatan på ett rikt kulturutbud där Uddevalla är som vackrast. Folkfesten längs de båda Hamngatorna var underbar. Får inte missas!

Allt detta och mycket annat når du på en kort promenad från kvarteret Eol.

Vill du ha fler tips? www.mittuddevalla.se

Interiörbild från Eol-lägenhet.