Förväntansfulla hyresgäster fick en förhandsvisning av Rudan

Om 1,5 månad är det dags för inflyttning i Uddevallahems nya hus på Rudan. På torsdagskvällen fick hyresgästerna chansen att se sin nya bostad.

 

Jacob Hartmann ser fram emot att flytta in i en av de nya lägenheterna på Rudan.

 

-Det känns väldigt bra, det är en skön känsla att flytta in i en helt ny lägenhet, säger Jacob Hartmann med ett leende, samtidigt som han njuter av den imponerande utsikten från sin lägenhet på översta våningsplanet.

Huset rymmer 47 lägenheter fördelat på åtta olika våningsplan. Här har Uddevallahem satsat enbart på ettor och tvåor för att möta efterfrågan på mindre lägenheter. Det visade sig vara ett klokt beslut – samtliga 47 lägenheter hyrdes ut direkt vid släppet i oktober.

Med den här nybyggnationen möter Uddevallahem samtidigt också unga människors efterfrågan på bostad. Mer än hälften som kommer att flytta in på Rudan är under 30 år.

En av dem är Jacob Hartmann. Han hade egentligen spetsat in sig på någon av lägenheterna lite längre ner i huset, men en kväll som denna verkar han rätt nöjd med att ha hamnat högst upp i huset. Och av praktiska skäl ser han nu fram emot att byta Ljungskile mot Uddevalla.

-Mitt jobb utgår härifrån och så får jag ju närmare till stan, säger han.

I en av ettorna träffar vi Josephine Danielsson. Från hennes lägenhet har man en härlig utsikt över koloniområdet.

-Jag gillar utsikten och närheten till skog och natur. Jag bor på landet nu och vill inte bo mitt i centrum. Det här passar mig, säger hon om att flytta in på Tureborgs-området.

Även Josephine gillar känslan av att flytta in i en helt ny lägenhet.

-Det känns bra. Det är ingen jättestor lägenhet, men jag är glad att den är helt nybyggd. Sedan känns Uddevallahem som en trygg hyresvärd att bo hos, avslutar Josephine.

 Josephine Danielsson gillar Rudans läge, nära skog och natur.

1 juni ska det nya huset på Rudan vara klart för inflyttning.