Hyresgästerna fick en första titt på Eol

I veckan som gick fick kvarteret Eols blivande hyresgäster chansen till en första titt inne i huset.

-Det ser jättefint ut och känns väldigt bra, säger hyresgästen Agneta Strömberg, efter besöket.

 

Jonny Ask och dottern Jenny kollar in utsikten som väntar Jonny från 1 december.

 

Om ungefär ett halvår är det dags för inflyttning på Eol vid Brattgatan/Bastionsgatan. Samtliga husets 78 lägenheter är redan uthyrda och i torsdags bjöd Uddevallahem in samtliga hyresgäster till en första visning.

Intresset var av naturliga skäl stort med uppskattningsvis runt 150 besökare. En av många besökare var Jonny Ask, som tillsammans med dottern Jenny stod och kände in utsikten över inre hamnen som Jonny snart kan se fram emot.

-Jag tyckte att denna utsikten kunde passa mig. Jag är gammal sjöman så det är klart att jag måste se vatten, säger han med ett skratt.

Jonny bor idag i Bokenäs, men efter 40 år i samma hus ser han nu fram emot ett boende i hyreslägenhet, befriad från snöskottning och andra måsten.

-Det ska bli väldigt skönt att bara kunna ringa och be om hjälp när något blir trasigt. Sedan var första tanken att flytta till Göteborg, eftersom barnen bor där. Men vad ska jag där och göra, säger Jonny som är född och uppvuxen i Uddevalla.

För Carolina Parra och Kristijan Andelkovic blir det en betydligt kortare flytt, när de 1 december byter Skogslyckan mot centrum och kvarteret Eol.

-Det här läget passar oss, vi ville bo i det här området. Här får vi nära till dotterns förskola och nära till alla kommunikationer, vilket är bra för mig som inte har körkort. Och så ser vi fram emot att bo i hyresrätt, det bor vi inte i nu, säger Carolina.

Carolina Parra och Kristijan Andelkovic ska flytta in i en trea på tredje våningen.

 

I en annan av visningslägenheterna träffar vi Agneta Strömberg, som är i samspråk med Mia och Marianne Kern.

-Det ser jättefint ut och det känns som att jag kommer att få en jättebra utsikt, säger Agneta nöjt.

Även Mia tycker att första känslan är väldigt positiv.

-Det är fräscht och väldigt fint. För mig blir det en frihet att flytta till stan igen. Jag är född här i Uddevalla, men bor på Orust idag.

1 december är lägenheterna på Eol klara för inflyttning.

Mia Kern, Marianne Kern och Agneta Strömberg var nöjda med besöket på Eol.

Utvändigt börjar det mesta bli klart på Eol, men invändigt återstår fortfarande en hel del arbete.