De stortrivs i sin rot-renoverade lägenhet

Under 2018 har alla hyresgäster på Östanvindsvägen fått sina lägenheter ROT-renoverade med nya kök och badrum. Bland annat.

- Det känns så modernt och nytt. Vi stortrivs, säger Carola och Jan-Olof Andersson.

Jan-Olof och Carola i nyrenoverade köket tillsammans med Uddevallahems ombyggnadskoordinator Peter Mattsson.

 

Uddevallahems omfattande renoveringsprojektet på Unneröd går mot sitt slut. Snart har 231 lägenheter på Östanvindsvägen och Ögårdsvägen ROT-renoverats med nya kök och badrum, ny ventilation, nya fönster och en hel del annat.

Lägg till de 200 lägenheterna på Aftonbrisvägen och vi landar på en bra bit över 400 lägenheter som har ROT-renoverats i området på bara några år. 

För paret Andersson på Östanvindsvägen 19 var det dags i höstas. Under åtta veckor bodde de i en tillfällig lägenhet på Bidevindsvägen medan renoveringen pågick.

- Vi hade en jättebra kontakt med Peter och Jonas. Det är mycket smådetaljer man funderar över, så de fick nog utstå en del frågor, säger Jan-Olof och Carola.

Peter Mattsson är Uddevallahems ombyggnadskoordinator medan Jonas Olsson är projektledare.

I slutet av oktober var det så dags för Jan-Olof och Carola att flytta hem igen.

- Det var en konstig känsla, lägenheten kändes ny för oss. Det har verkligen blivit bra, säger Carola.

Beskrivningen av att lägenheten kändes ny ska sättas i relation till att Jan-Olof och Carola har bott i sin lägenhet i 45 år.

- Därför är det klart att man undrade lite över hur det skulle bli och hur förändringarna skulle upplevas.

De tycker att det nya köket och badrummet har blivit rymligt, fräscht och modernt. Skillnaden är stor jämfört med gamla köket/badrummet som var från 60-talet när huset byggdes. En minst lika välkommen investering är den nya ventilationsanläggningen, tycker de.

- Det är som natt och dag. Här har alltid varit kallt på höstarna tidigare. Nu är det helt annorlunda. Och vi är väldigt glada för våra nya fönster, förr kunde man känna draget.

Dessutom ser de renoveringen som ett tillfälle att se över sitt hem och byta en del av inredningen.

- Vi ser det som en chans att förnya sig lite, och slänga ut en del saker. Därför är vi inte helt klara än. Vi kommer låta det få ta lite tid att bo in sig, avslutar Jan-Olof.

Carola tycker att det nya badrummet har blivit rymligt och bra.