Full fart för våra sommarjobbare

Ett 20-tal ungdomar har nu inlett sina sommarjobb hos Uddevallahem.

- Vi trivs bra. Det finns alltid saker att göra och blir aldrig tråkigt, säger Fanny och Khalid, efter den första av totalt fem arbetsveckor.

 

Den torra sommaren gör att vattning är en av huvudsysslorna för Fanny Mattsson. 

 

Precis som tidigare somrar behöver Uddevallahem hjälp av sommarjobbande ungdomar med diverse olika arbetsuppgifter i våra bostadsområden. För Fanny Mattsson, 17, och Khalid Ibrahim, 18, är det första sommaren hos Uddevallahem.

Och de kan konstatera att de flesta arbetsuppgifterna innebär att jobba utomhus.

- Vi klipper gräs, städar, sopar och vattnar. Det är skönt att kunna få jobba utomhus när det är sommar, även om man kanske kunde önskat att det var lite svalare, säger Fanny.

Ett par veckor innan sommarjobbet drog igång blev alla ungdomar kallade till en introduktion, där Uddevallahem gick igenom allt som är viktigt att känna till inför jobbet. Fanny och Khalid har fått Walkeskroken, Anders Knapes väg och Nordens väg på sin lott.

- Det är bra områden att jobba på. Det är även några av hyresgästerna som stannat till och småpratat med oss och berömt vårt arbete, säger de.

- Sedan är det ju ett väldigt fritt jobb, där du har stora möjligheter att själv styra och planera ditt arbete. Tycker man om att ta eget ansvar är detta ett jättebra jobb, tillägger Jonatan Rauthing, miljövärd på Uddevallahem, som instruerat Fanny och Khalid i vilka arbetsuppgifter de har.

För Fanny, Khalid och de andra sommarjobbande ungdomarna väntar nu totalt fem veckors arbete, under hela juli och en liten bit in i augusti. Totalt är det cirka 20 ungdomar som fått möjlighet att sommarjobba hos Uddevallahem den här sommaren. 

- Fem veckor är väldigt lagom. Då hinner man vara lite ledig innan skolan börjar också, avslutar de.

Khalid Ibrahim håller rent och fint på Walkeskroken.