Individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten införs

Bildtext saknas

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är det nu klart att vi kommer införa individuell mätning och debitering (IMD) av vattnet du förbrukar. 

Överenskommelsen innebär att du kommer få en sänkning av grundhyran motsvarande normalförbrukning och kommer efter införandet betala grundhyra plus vattenförbrukningen. Det är ett stort steg i rätt riktning för att spara på vattnet och vår miljö. Alla våra lägenheter som producerats efter 2004 använder idag redan individuell mätning och debitering.  

Start 1 september

Uddevallahem och Hyresgästföreningen är överens om att Uddevallahem kommer att införa individuell mätning av kall- och varmvatten i sitt bestånd med start den 1 september 2021.

Porträttbild av Uddevallahems VD Thomas Aebeloe - Det är med glädje vi kan berätta att vi kommer införa individuell mätning av vattnet. Hyresgästerna kommer endast betala för det vatten man förbrukar vilket blir ett mer rättvist upplägg än en fast summa som det är i nuläget. Vi räknar med en beteendeförändring som har en stor betydelse för miljön. Frågan om individuell mätning av vatten har hela tiden känts som en hjärtefråga för Uddevallahem. Att slutligen nå målet efter 10 års förhandling känns fantastiskt, säger Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe.

Individuell mätning av vatten kommer i första hand genomföras i de lägenheter som är förberedda för mätning. Konkret innebär det att Uddevallahem, med start hösten 2021, kommer införa individuell mätning i cirka 750 lägenheter och under 2022 adderas ytterligare 750 lägenheter till. Därefter kommer Uddevallahem succesivt installera tekniken i övriga fastigheter.

illustration vatten

 

Överenskommelsen innebär att Uddevallahems hyresgäster kommer få en sänkning av grundhyran motsvarande normalförbrukning och kommer efter införandet betala sin grundhyra plus vattenförbrukningen. Det innebär att den som är sparsam kommer få lägre månadskostnad och den som har en normalförbrukning kommer inte märka någon skillnad.

Vill du veta mer om var vi börjar samt varför har vi samlat allt om IMD här.