ROT-renovering på Dalaberg och Hovhult påbörjas

Bildtext saknas

ROT-renovering på Dalaberg och Hovhult

Nu är det beslutat att renoveringen på Dalaberg och Hovhult kommer att påbörjas. Det är ett 5 års projekt där arbetet kommer starta på Dalaberg i början på 2021 och beräknas pågå under cirka två år. Därefter fortsätter renoveringen på Hovhult.

I december 2019 beslutade styrelsen att ROT-renoveringen av Uddevallahems fastigheter på Dalaberg och Hovhult ska påbörjas. Under 2020 kommer trygghetsinventering, förarbete samt planering ske. ROT-renoveringen beräknas starta under första kvartalet 2021.

Att ROT-renovera Svedjestråket 2-24 och 11-23 samt Hyggestråket 1-6 kommer att ta cirka 2 år. Därefter fortsätter renoveringen på Trubaduren, Hovhult och beräknas ta cirka 3 år.

I samarbete med Urban Utveckling kommer en trygghetvandring med viktiga samhällsaktörer så som polis, räddningstjänst och kommun att ske. Boende i området kommer vara delaktiga i en workshop om renoveringen.

Varför börjar renoveringen på Dalaberg?

Behovet av underhåll, skicket på rör och ledningar samt vattenskador gör att renoveringen prioriteras där. Målet är att påbörja renoveringen på Dalaberg i början på 2021. Arbetet där beräknas pågå cirka två år.

20200224_152919502_iOS

Hur länge kommer arbetet att pågå i området?

Att stamrenovera ca 300 lägenheter på Dalaberg (Svedjestråket 2-24 och 11-23 samt Hyggestråket 1-6) kommer att ta cirka 2 år. Därefter fortsätter renoveringen av ca 450 lägenheter på Trubaduren, Hovhult och planeras ta 3 år.

Vad ska renoveras?

Planering och projektering pågår just nu. Information kommer gå ut till våra kunder om vad som ska renoveras så fort det är möjligt.

 

Uddevallahems VD Thomas Aebeloe svarar på några frågor om ROT-renoveringen på Dalaberg och Hovhult;

Thomas
Varför renoveras det nu? Skulle ni inte börjat tidigare?

Att gå in i ett stort projekt, som detta är, kräver att vi har interna resurser. Vi har under lång tid bundit upp stora interna resurser i nyproduktioner och rotprojekt som haft en högre prioritering på grund av ålder och skick. Nu har vi lyckats rekrytera en senior projektledare som kommer hantera detta på bästa sätt. Parallellt så har vi även rekryterat upp ytterligare kompetens som kommer stötta våra kunder och projektorganisationen.

Varför har ni valt Urban Utveckling?

Som hjälp i arbetet att involvera våra hyresgäster till en boendedialog har ett samarbete med Urban Utveckling inletts. Syftet med dialogen är att skapa underlag till utformning av utemiljön och upprustningen i stort. Vi kommer tillsammans utreda hur tryggheten ser ut, vad i den fysiska miljön som skapar otrygghet i stadsdelen och hur tryggheten i området skulle kunna förbättras.

Varför börjar renoveringen på Dalaberg när ni påbörjat renovering på Visvägen 2-4?

Som vi nämnt ovan har vi behövt prioritera Dalaberg då behovet av underhåll, skicket på rör och ledningar samt vattenskador gör att vi behöver starta där. 

Vad kommer det att kosta?

Vi har en bedömd budgetkostnad, men det är inget vi kommunicerar då vi ännu inte gått ut med anbudsinbjudan.

Vad kommer göras i fastigheterna? 

Vad som ska göras i fastigheterna under ROT kommer informeras om så fort det är beslutat.

 

Har du fler frågor?

Frågor för dig som hyresgäst hänvisas till din bovärd.

Press/media hänvisas till Uddevallahems VD Thomas Aebeloe,
fornamn.efternamn@uddevallahem.se
0522-653550