Sommartips för våra hyresgäster

Den varma sommaren lockar såklart till mycket vistelse utomhus. Här har vi samlat lite tips på saker att tänka på, så att du inte stör sommarstämningen för dina grannar.

Grillning

Det torra vädret gör det extra viktigt att vara försiktig när man grillar. Släck kvarvarande glöd och aska med vatten när du grillat klart. Använd i första hand våra ”grillstationer” om det finns sådan där du bor. Om du använder egen grill, ställ upp den på säkert ställe. Vi påminner om att det på balkongen bara är tillåtet att använda elgrill. Tänk också på att röken från din grill kan vara störande för dina grannar. Visa respekt!

Rökning

Den varma sommaren gör att vi av naturliga skäl har öppet fönster och balkongdörrar mer än vanligt. Med det ökar risken att få in grannens cigarettrök i lägenheten. Du som har för vana att stå på balkongen och röka – kolla så att dina grannar inte störs!

Balkonglådor

Det är trevligt med balkonglådor som sätter färg på området. Tänk bara på att hänga dem innanför balkongräcket och att det inte rinner ner vatten till grannen under när du vattnar.

Om du har fest

Sommar och semester kan förstås locka till sena kvällar. Precis som övriga året är det viktigt att du visar respekt och hänsyn till dina grannar om du har fest, spelar musik eller umgås på gården.

Med dessa tips önskar Uddevallahem både dig och dina grannar en riktigt fin sommar!