Tårtkalas för nya gården

En ny fin innergård står nu klar på Timmerbergsvägen 1-3.

-Tureborg har blivit ett jättefint bostadsområde, kanske Uddevallas finaste, säger Carina Sjöberg, hyresgäst hos Uddevallahem på Timmerbergsvägen.

Gården har fått en rejäl ansiktslyftning med plattor, planteringar och nya sittplatser.

Häromdagen var det invigning för en i raden av Uddevallahems satsningar på utemiljöer och fina gårdar. På Timmerbergsvägen 1-3 hade vi dukat upp till tårtkalas för att tillsammans med hyresgästerna få fira att den nya gårdsmiljön nu är klar.

Den stora ansiktslyftningen av gården var sista delen av projektet på Timmerbergsvägen, som inleddes med stamrenoveringen av de båda husen. Dessutom har det byggts en helt ny tvättstuga på gården.

-Gården har blivit väldigt fin, säger hyresgästen Göran Blom, och får instämmande nickar av Carina Sjöberg, Kaj Nilsson och Lars-Erik Bergqvist runt fikabordet.

De har alla olika lång historik från området. Carina, som flyttade in på Timmerbergsvägen så sent som förra året, växte upp på Tureborg och har inte kunnat undgå att notera områdets förvandling under de år hon bodde i andra stadsdelar.

-Det går inte att jämföra. Med de fina husen och gårdarna vi har på Tureborg är det frågan om det inte är Uddevallas finaste bostadsområde nu. Så var det inte förr, säger hon.

Uddevallahem har närmare 800 lägenheter på Tureborg och successivt har husen renoverats och gårdarna gjorts fina. Härom året gjordes till exempel en totalrenovering på Tureborgsvägen 1-3, och just nu pågår en stamrenovering i Tureborgsvägen 22.

-I samband med stamrenovering tar vi oss ofta an gården också. När det gäller våra gårdar vill vi gärna göra dem bilfria, så som vi gjort här. Vi satsar också gärna på låga växter så att gården ska vara öppen och trygg, förklarar Henrik Engelin, ansvarig för Uddevallahems utemiljöer.

Hyresgästerna Kaj Nilsson, Lars-Erik Bergqvist och Carina Sjöberg är glada över hur fint det blivit på Timmerbergsvägen och hela Tureborg.