Årets hyresförhandling är nu klar

Flygbild på baksidan av fastigheten adress Idunavägen 7

Hyresförhandlingen för 2022 är nu avslutad. Uddevallahem och Hyresgästföreningen är överens om en hyresförändring på i snitt 1,8 procent från den 1 april 2022. 

Anledningen till att hyrorna höjs är för att täcka de kostnadsökningar som sker på varor och tjänster, till exempel avgifter för sophantering, el och vatten, men också i samhället i stort som byggkostnader och löneökningar.  Förutom justering för kostnadsökningar, var vi också överens om att arbetet med att justera hyresnivåerna fortsätter. Båda parter är eniga om att Uddevallahem behöver få en rättvisare hyressättning utifrån bruksvärdet inom beståndet. 

 

Bostäder 

Hyrorna kommer per den 1 april höjas differentierat. Höjningen baseras på i tre olika nivåer; 0,8 procent, 1,6 procent och 2,3 procent som är fastställda per fastighet enligt förhandling.

Min lägenhet 

Under nästa vecka kommer Uddevallahem dela ut specifik information, där framgår höjning för din lägenhet. Den nya hyran kommer att synas på din hyresavi för april, som du hittar på mina sidor i slutet på mars.  

Lokaler 

Höjningen för lokaler med förhandlingsklausul blir 2,3 procent. Förändringen gäller från och med 1 april 2022.

Parkeringsplatser 

För parkeringsplatser gäller nedanstående förändringar från 1 april 2022.  

  • P-platser: 10 kr. 
  • Garage/carport: 10 kr.