Om du bestämt dig för att flytta så har vi på den här sidan samlat information om saker som du behöver veta eller tänka på inför utflyttningen.

Uppsägning

När du ska flytta ut måste du alltid säga upp ditt kontrakt skriftligt, antingen fysiskt på originalavtalet eller digitalt med BankID. Kontakta oss via telefon 0522-653500 (knappval 1 uthyrning) så hjälper vi dig med uppsägningen. 

Uppsägningstiden är tre månader och börjar gälla från nästkommande månadsskifte. Det betyder att om du till exempel säger upp lägenheten 17 mars börjar uppsägningstiden att räknas från 1 april.

Nycklar

Du ska ha lämnat in alla dina nycklar till vår kundservice senast klockan 11.00 första vardagen efter att hyresavtalet löpt ut. Är du osäker på hur många nycklar du ska lämna in är du välkommen att kontakta kundservice i god tid innan avflytt så hjälper vi dig. 

Besiktning och flyttstäd 

Inför din utflyttning gör Uddevallahem två besiktningar av lägenheten. Först gör vi en okulär besiktning för att kontrollera till exempel ytskikt, vitvaror golv och dörrar. Det sker cirka 1 vecka efter uppsägning. Vi har inga invändningar mot normalt slitage, men finns det till exempel onormalt många borrhål behöver du åtgärda det.

I samband med utflyttningen sker sedan slutbesiktningen. Då ska lägenheten och alla tillhörande utrymmen var tömda på saker och en riktig flyttstädning ska vara gjord, inte bara av lägenheten utan även av eventuella biutrymmen som balkong, förråd, garage och så vidare. Nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning. Innan du flyttar ut gör vi en städbesiktning av lägenheten. Skulle din städning inte bli godkänd kan vi komma att behöva anlita en städfirma, vilken du kommer att stå för kostnaden för. En faktura skickas till din nya adress.

Ska du flytta inom Uddevallahem kommer en förhandsbesiktning att göras innan kontraktet på din nya lägenhet signeras.

Tv-boxen

Om du flyttar ifrån Uddevallahem är det viktigt att du säger upp din tjänst i god tid genom att ringa Allentes support på telefonnummer 08-525 081 06 och ange Uddevallahem som fastighetsägare. Allente kommer informera dig om hur du ska gå till väga för att returnera boxen (retursedlar med mera). 

flyttlådor i lägenhet