Brandsäkerhet

Trygghet och säkerhet är grundläggande för ett bra hem. Det är därför som Uddevallahem jobbar med en rad aktiviteter och åtgärder för att du som hyresgäst ska kunna känna dig precis så trygg när du bor hos oss.

Hemförsäkring

En hemförsäkring är så viktig och självklar att det inte går att få ett hyreskontrakt hos oss utan att ha en gällande hemförsäkring. Hemförsäkringen ersätter dig för dina skador om du råkar ut för till exempel stöld, brand, översvämning eller annan olycka.Det lönar sig att då och då läsa på om sin hemförsäkring och kanske jämföra med vad andra försäkringsbolag erbjuder.

Brandvarnare

Brandvarnare är en viktig livförsäkring ifall olyckan skulle vara framme och Uddevallahem har därför utrustat varje lägenhet med brandvarnare. I din brandvarnare sitter ett 10-årsbatteri, som vi kommer och byter innan tiden löpt ut.

Det är viktigt att du testar din brandvarnare regelbundet. Det gör du genom att trycka in testknappen, och då ska brandvarnaren ge ifrån sig en signal som kvitto på att den fungerar.Om den inte fungerar som den ska är det viktigt att du omedelbart gör en felanmälan.

Var noga med säkerheten, både för din egen och dina grannars skull.


Här följer några viktiga saker att tänka på;

Ställ inga saker i trapphuset

Trapphuset är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Därför ska utrymmet hållas fritt från barnvagnar, cyklar och annat som försvårar framkomligheten. För att minska risken för anlagda bränder ska heller inget brännbart material förvaras i trapphuset. Av samma skäl är det viktigt att hålla låst till vind, källare och garage.

Håll uppsikt över levande ljus

Det är trevligt med levande ljus, men det är viktigt att du tar ansvar för ljusen du tänder. Lämna aldrig dina levande ljus obevakade och se till att de står stadigt i sina ljusstakar.

brandvarnare med rök runtomkring

Ikon Hjärta Områden