Hyra och betalning

Genom att välja att bo i en hyresrätt hos Uddevallahem öppnar du dörren till en boende som passar olika faser i livet. Att bo i hyresrätt är bekvämt och flexibelt.

I din hyra omfattas inte enbart kostnaderna för din bostad; den inkluderar även vårt åtagande att ta hand om dig på alla möjliga sätt. Den innefattar även kostnader för fastighetens underhåll och skötsel. Det innebär att du inte behöver oroa dig för reparationer eller underhållsansvar. Dessutom ansvarar vi för att skapa en trivsam utemiljö i din omgivning. Här kan du hitta information om hur du betalar din hyra och läsa mer om fördelarna med e-faktura och autogiro. 

Att betala hyran via e-faktura eller autogiro har flera fördelar:

  1. Säkerhet och pålitlighet: E-faktura och autogiro är säkra betalningsmetoder som minimerar risken för förseningar eller glömska. Du behöver inte oroa dig för att missa en betalning, vilket kan undvika påminnelser eller förseningsavgifter.

  2. Bekvämlighet: Det är mycket bekvämt att ha hyran automatiskt dragen från ditt bankkonto via autogiro eller att få en e-faktura som du enkelt kan godkänna och betala med några få klick. Det sparar tid och krångel med manuell betalning varje månad.

  3. Kontroll och översikt: Med autogiro eller e-faktura har du full kontroll över dina betalningar. Du kan följa transaktionerna i din internetbank och se exakt när och hur mycket som dras. Det ger dig en tydlig översikt över dina ekonomiska förpliktelser.

  4. Miljövänligt: E-fakturor minskar pappersförbrukningen och bidrar till att bevara miljön. Genom att minska användningen av fysiska pappersfakturor och kuvert minskar du påverkan på miljön.

  5. Minskar risken för förlorade fakturor: E-fakturor finns alltid tillgängliga online, vilket minskar risken för att en pappersfaktura förloras i posten eller bland andra papper.

  6. Automatiserad budgetering: Genom att använda autogiro kan du enklare planera din ekonomi, eftersom du vet att hyran dras automatiskt varje månad. Detta kan vara särskilt användbart för att säkerställa att du inte missar några viktiga betalningar.

  7. Minskad risk för sena betalningar: Genom att använda autogiro eller e-faktura minskar risken för att du råkar betala hyran för sent, vilket kan leda till oönskade förseningsavgifter.

Sammanfattningsvis gör användningen av e-faktura och autogiro betalningen av hyran enklare, mer pålitlig och bekväm samtidigt som den ger dig bättre kontroll över din ekonomi. 

Sidor

Kvinna som sitter på golvet med sin telefon

Länkar till de vanligaste bankerna

E-faktura; 
Swedbank 
SEB 
Nordea
Handelsbanken 
Länsforsäkringar 

Autogiro;  
Swedbank 
SEB 
Nordea
Handelsbanken 
Länsforsäkringar