Snart är det dags att flytta in i din nya bostad. Här har vi samlat information om saker som du behöver veta eller tänka på inför inflyttningen.

Nycklar

Du är välkommen att hämta dina nya nycklar efter klockan 14.00 på tillträdesdagen. Skulle tillträdesdagen vara en lördag, söndag eller annan allmän helgdag hämtar du dina nycklar nästa vardag. Nyckelutlämningen sker hos kundservice på Norra Drottninggatan 15. Kom ihåg att ta med dig legitimation.

Gäller det Ljungskile ringer du istället det lokala kontoret på nummer 0522-65 35 45 för att boka tid för nyckelutlämning.

Lägenhetens skick

Innan du flyttar in gör vi en besiktning av lägenheten, där vi tittar på ytskikt och inredning med mera, samt en städbesiktning. När du hämtar dina nycklar kommer du att få besiktningsprotokollet, det är viktigt att du tittar igenom detta och återkommer till oss inom åtta dagar om det skulle vara något vi har missat.

El

Som hyresgäst ansvarar du själv för att teckna abonnemang för din hushållsel. Du kan jämföra vilket elbolag som passar dig bäst på olika jämförelsesajter på internet.

Adressändring

Anmäl din nya adress till Adressändring för eftersändning av din post och till Skatteverket för att bli folkbokförd på rätt adress. Korrekta uppgifter om din nya adress ska vara anmälda till folkbokföringen inom en vecka från flytten. Därför vill vi påminna dig om att ändra adress, om det inte är gjort ännu.

Hemförsäkring

Hemförsäkringen är ett viktigt skydd som hjälper dig både vid skador och inbrott. Om du inte redan har en hemförsäkring behöver du teckna en när du flyttar in hos Uddevallahem.

Har du redan en hemförsäkring behöver du meddela dem din nya adress.

TV

Som hyresgäst hos Uddevallahem har du möjlighet att teckna ett avtal med Allente om en kostnadsfri TV-tjänst inklusive TV-box. Önskar du beställa TV-tjänst och kanaler från någon annan TV-leverantör då beställer du dessa tjänster separat. Som hyresgäst står du själv för kostnaden för det TV-utbudet.

Du beställer tjänsten på Open Universe.

  • Ange ditt postnummer och adress
  • Klicka därefter på Våra tjänster, följt av TV
  • Välj därefter tjänsten Allente TV Basic

Du kan även ringa direkt till Allente på nummer 08-525 08 107. För att få tillgång till kanalerna behöver du beställa en box samt tjänst från Allente. Du ska då säga till Kundtjänst att du bor hos Uddevallahem och att det finns ett gruppanslutningsavtal (tjänsten heter Allente TV Basic).

Bredband

Genom att vi har ett öppet fibernät i våra fastigheter har du själv möjlighet att välja den leverantör av bredband som du vill ha. Hela utbudet och beställning av bredbandstjänster hittar du på: Erbjudanden hos Open Universe.

 

Välkomstfoldrar
Länkar

illustration flyttlåda