Uteplats och balkong

Tjej äter på balkong

Många av våra lägenheter har tillgång till antingen uteplats eller balkong. Ett härligt extrarum och en efterlängtad plats att njuta av från tidig vår till sensommar. Förgyll därför gärna din balkong och skapa en härligt grönskande oas med balkongväxter, odlingslådor och mysiga sittplatser för umgänge.

Några saker behöver du ändå tänka på för att din uteplats ska passa bra in i omgivningen och vara trivsam för både dig och dina grannar.

  • Du får gärna dekorera din uteplats med krukor, mattor och möbler, men däremot får du inte göra åverkan på fasaden, eller i balkongkonstruktionen genom att borra fast markiser eller liknande.
  • Blomlådor ska sättas upp på insidan av balkongen så att de inte riskerar att falla ner och skada förbipasserande.
  • Alla elinstallationer ska utföras fackmannamässigt och det är inte tillåtet av själv dra ut ström till en uteplats eller balkong.
  • För allas trevnad och av säkerhetsskäl är det heller inte tillåtet att använda uteplatsen eller balkongen för förvaring av avfall, bildäck, cyklar eller liknande.
  • Vill du bygga exempelvis insynsskydd, staket eller liknande behöver du alltid ett godkännande från Uddevallahem innan du sätter igång.

 

Grillning

Grönsaker på grill Sommartid är vi många som gillar att flytta ut och grilla vår mat utomhus. Men med grillning följer att man behöver visa respekt för säkerheten och hänsyn till sina grannar.

Gasol- och kolgrill är alltid förbjudet på grund av brandrisken. Den enda typen av grill som är tillåten att använda på balkongen är elgrill, men tänk på att prata med dina grannar så att de inte störs av rök och grillos. Vi rekommenderar i första hand att grilla på den gemensamma gården eller på de grillplatser som står fritt att använda på flera av våra gårdar.