Uddevallahems bostadskö

Närbild på fasaden på Aspekullsvägen 4

Bostadskö i Uddevalla – så fungerar det 

Att hitta en lägenhet ska vara enkelt. Söker du en etta, två eller trea? Nu, direkt eller någon gång i framtiden? När du ställer dig i bostadskö hos Uddevallahem samlar du poäng som ger dig möjligheten att söka lägenheter i olika storlekar över hela Uddevalla. Så här fungerar det. 

Vad är en bostadskö?

En bostadskö är bostadsförmedlarens sätt att hålla reda på vilka som är intresserade av en bostad och hur länge de har varit det. här fungerar bostadskön hos oss på Uddevallahemi tre enkla steg. 

Steg 1 – Registrera dig i bostadskön

Det första du behöver göra för att kunna söka våra lediga lägenheter är att vara registrerad i vårt kösystem. Det gör du enkelt på Mina sidor. Registreringen är kostnadsfri och öppen för alla som fyllt 16 år. 

”Det kostar ingenting att stå i bostadskön och du samlar köpoäng redan från första dagen!” 

Vill du ha hjälp att ställa dig i bostadskön? 
Besök vår kundservice på plats, eller ring oss, så hjälper vi dig. Se öppettider för kundservice här. 
Telefon: 0522-65 35 00 

Steg 2 – samla poäng i bostadskön

Direkt när du registrerat dig hamnar du i vårt kösystem. Du börjar samla poäng redan från första dagen. 

Poängsystemet hjälper oss att avgöra vem som stått längst i kön. I Uddevallahems bostadskö får du poäng efter hur länge du har stått i kö – en dag är lika med ett poäng.  

Av alla som anmält intresse för en lägenhet är det den med flest poäng som får välja först. Sedan går det i tur och ordning, utifrån hur många poäng de sökande har. 

Ny i kön? Du kan få en lägenhet ändå! 

När du söker en lägenhet hos oss jämförs dina köpoäng med andra som anmält intresse för samma lägenhet.  Det innebär att det kan krävas många köpoäng – eller nästan inga köpoäng alls.  

I populära områden med många sökande krävs det ofta fler poäng än i områden där färre söker lägenhet. Att du är ny i kön och har få poäng är alltså inget hinder för att du ska få en lägenhet, det finns alltid en chans!  

Steg 3 – hitta din nya lägenhet

När en lägenhet i något av våra hyreshus blir tillgänglig hamnar den under lediga lägenheter på vår hemsida (uddevallahem.se).

Du kan själv lägga in en bevakning på intressanta områden och typer av lägenheter. Du blir då meddelad när en lägenhet passar dina önskemål. 

Du kan också leta bland lediga lägenheter. 

Sök lediga lägenheter i Uddevalla

De lägenheter som är lediga för uthyrning publiceras på uddevallahem.se under Ledigt just nu. Det är också där du anmäler om du är intresserad av en lägenhet. Tänk på att du kan ha maximalt 5 aktiva intresseanmälningar samtidigt.  

Vi har även vissa grundkrav som behöver uppfyllas för att få erbjudande om visning. Läs mer om detta och om våra övergripande principer för uthyrning i vår uthyrningspolicy.

Behöver jag vara aktiv i bostadskön?

Nej, inte hela tiden. Men vi vill att du uppdaterar din plats i kön en gång per år så att vi vet att du fortfarande är intresserad och för att behålla din plats i bostadskön. Det gör du enkelt genom att logga in och bekräfta dina uppgifter. Mer behövs inte. 

Reception2

Om bostadskön

  • Uddevallahems bostadskö är kostnadsfri 
  • Bostadskön är till för alla 
  • Sökande med flest poäng blir erbjuden boendet 
  • En dag i kön = ett köpoäng 
  • Vi har bevakningstjänst för lägenheter 
  • Du behöver uppdatera din köplats en gång om året för att behålla din plats i kön
  • Du måste ha fyllt 16 år för att ställa dig i kö
  • Vi har sammanlagt 4 675 lägenheter i och kring Uddevalla och Ljungskile 

Relaterade länkar