Glädje och förväntan vid inflyttningen på Eol

Idag lämnar Uddevallahem över nycklarna till de 78 hyresgäster som ska flytta in i nybyggda kvarteret Eol på Brattgatan.

Maynara Ljungberg bär in flyttkartonger i nya lägenheten. För henne och Daniel Olsson är det första egna lägenheten och samtidigt en början på sambolivet.

En i raden av förväntansfulla hyresgäster som valde att sätta igång redan tidigt på morgonen var Maynara Ljungberg, tillsammans med blivande sambon Daniel Olsson.

-Det här är första egna lägenheten för oss båda två, så det är mycket glädje idag, skrattar Maynara. Och så känns det fantastiskt att bli sambo!

Maynara och Daniel var ute efter något helt nybyggt när de började leta gemensamt boende. De gillar att lägenheten är ljus och modern – med mycket öppna ytor.

-Vi fick exakt den lägenhet vi ville ha. De öppna ytorna gör att vi kan möblera som det passar oss, säger Maynara.

-Vi är jäkligt nöjda med lägenheten. Sedan har hon koll på möbleringen, hon är duktig på det. Jag sköter bärandet, ler Daniel mellan flyttlådorna.

Flyttbilarna har avlöst varandra på Brattgatan/Bastionsgatan när en strid ström av hyresgäster har kommit för att hämta sina nycklar och börja flytta in.

-Vi har haft förmånen att få träffa mängder av glada och förväntansfulla hyresgäster här idag, beskriver Lisa van Bree, teamleader på Uddevallahems kundservice, stämningen under inflyttningen.

Längst upp i en av trappuppgångarna hittar vi Matilda Sundberg, som även hon flyttar hemifrån till sin första egna bostad.

-Det känns väldigt spännande att flytta till eget. Jag ville gärna ha en helt ny lägenhet, och gärna högst upp, så jag är riktigt nöjd. Sedan är det ett extra plus att lägenheten har väldigt högt i tak, säger hon.

Uddevallahems nybyggnation på kvarteret Eol inrymmer 78 nya hyreslägenheter, ett LSS-boende med tolv platser samt ett nytt kontor åt Länsförsäkringar Bohuslän Göteborg. Länsförsäkringar flyttade in redan för ett par veckor sedan.

Matilda Sundberg hade gott om flytthjälp när hon flyttade in på översta våningen.

Flyttbilarna avlöste varandra under dagen.

Uddevallahems team med Lisa van Bree, Lena Johansson, Katarina Dunkel och Johanna Espenkrona var på plats för att dela ut nycklar.