Nya Sundberg växer fram

Ett helt nytt kvarter håller på att växa fram på centrala Sundberg-tomten, där det tidigare bara var en grusplan. Och nu är det bara en vecka kvar till Uddevallahem släpper de 26 hyreslägenheterna som byggs där.

 

Lördag 25 augusti startar uthyrningen och du som är sugen på att flytta in på Sundberg om knappt ett år kan läsa mer om släppet här.

Men kom ihåg att det är först till kvarn, så det är viktigt att du har gjort dina förberedelser innan 25 augusti.

Nedan delar vi med oss av lite bilder från det pågående bygget, som visar vilken stor produktion detta är. Förutom de 26 hyreslägenheter Uddevallahem bygger, kommer Sundberg-tomten också att rymma ett 50-tal servicebostäder och ett nytt kontor åt Uddevallahem. Dessutom bygger HSB 43 bostadsrätter.

Dagligen sysselsätter byggproduktionen för närvarande ett 80-tal personer, berättar Mats Bjäle hos byggentreprenören Peab.

Bostäderna på Sundberg kommer att stå klara för inflyttning i maj/juni 2019. Samtidigt bygger Uddevallahem 78 lägenheter i kvarteret Eol bara ett stenkast bort, som står klara redan i slutet av detta året.

Uddevallahem skapar således på kort tid över 100 nya hyreslägenheter – och fler än 50 servicebostäder – i centrala Uddevalla, vilket vi tror kommer att göra gott för utvecklingen av Uddevalla centrum.

De boende på Sundberg kommer att kunna njuta av en härlig innergård...

... som kommer att se ut ungefär så här när bygget är klart.

Bakom alla byggställningar kan man skönja hur stora och härliga terrasserna kommer att bli...

...som i detta exemplet från en av lägenheterna högst upp.

Uddevallahems lägenheter ligger på de översta våningarna och många av lägenheterna får en utsikt därefter.