Saronhuset utökar sin verksamhet i Uddevallahems lokaler 

Saronhusets chef Ragna Jennerhav

Onsdagen den 3 april klipptes det guldiga bandet till Saronhusets nya lokaler på Göteborgsvägen 7-9 av Uddevallahems ordförande David Sahlsten och Saronhusets ordförande Margareta Birging. I lokalerna, som ägs av Uddevallahem, kommer nu Matkassen Saronhusets verksamhet utvecklas och drivas vidare.  

Uddevallahems ordförande David Sahlsten och Saronhusets ordförande Margareta Birging

Vid lunchtid under onsdagen höll Saronhusets chef Ragna Jennerhav ett inspirerande invigningstal och kort därefter öppnades dörrarna till den nya lokalen. Många förväntansfulla människor hade samlats för att få vara först på plats och för att se de nya lokalerna där Saronhusets eldsjälar arbetat hårt för att få iordning.  
 
Matkassen Saronhuset innebär utdelning av matkassar till människor i ekonomisk utsatthet. Matkassen delas ut en gång per vecka till de som har ett personligt medlemskap i Matkassen Saronhuset. Läs mer om Matkassen Saronhuset.
 
Uddevallahem, som är ett allmännyttigt företag, såg en möjlighet att hjälpa till och stötta Saronhusets viktiga arbete då vi hade en lokal som passade väldigt bra för deras verksamhet. Med en större yta hoppas vi nu att de ska kunna hjälpa ännu fler i ekonomisk utsatthet. Att vara en del av allmännyttan innebär att vi är mer än bara ett bostadsbolag då vårt uppdrag medför att vi ska ta ett större samhällsansvar och vara en drivande aktör i arbetet med att skapa en hållbar utveckling för vårt samhälle. 

- Jag är glad och stolt över att Uddevallahem ingår partnerskap med Saronhuset. Vi är med och bidrar till att Uddevalla blir en stad där ingen lämnas utanför, säger Uddevallahems ordförande David Sahlsten.

 

 

Folksamling utanför Saronhuset

Uddevallahems vd Thomas Aebeloe, Uddevallahems ordförande David Sahlsten och Saronhusets chef Ragna Jennerhav

Saronhusets ordförande Margareta Birging